Menjar i beure
,
2015
Diumenge 14 de juny, 12h
Plaça Subirats
Sant Pau d'Ordal

Inauguració del mercat del préssec d'Ordal

El propietari, enòleg i viticultor del celler Cava Guilera, Pere Guilera i Massana, inaugurarà la desena edició del Mercat del Préssec d'Ordal. Aquest 2015, el Mercat del Préssec d’Ordal arriba a la desena edició, deu anys de mercat on l’Ajuntament de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal han treballat per potenciar el préssec d’Ordal com a producte de qualitat, de proximitat i de venda sense intermediaris. En aquests anys el mercat ha anat creixent en número de parades i ha augmentat el número de visites que rep cada cap de setmana, públic del Penedès, les comarques veïnes i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Com a novetat del Mercat del Préssec d’Ordal 2015, es reforçarà els punts d’interès del mercat per millorar l’orientació dels usuaris en el recinte, també es col·locarà una lona decorativa i nova senyalització amb la intenció de fer més atractiva l’àrea pròxima a la plaça Subirats i l’aparcament i així millorar el confort dels visitants.
El dia de la inauguració, de 9h a 14h podreu tractar directament amb els productors i adquirir préssecs collits directament de l'arbre, al mercat i cap a casa!
En el Mercat del Préssec d'Ordal trobareu, novament, representació dels cellers i productors locals de Subirats. Així com, diferents activitats per gaudir, en família o amics, de l’enoturisme, la gastronomia i el turisme actiu.
El programa d’activitats, de 10h a 14h, incorpora tallers infantils relacionats amb el préssec d’Ordal, un show cooking amb elaboració de dues tapes amb el préssec d'Ordal com a protagonista i un passeig en bicicleta elèctrica entre camps de presseguers, així com el tradicional maridatge Música a les vinyes, que consisteix en una degustació de cava dels cellers de Subirats maridat amb préssec, per a tots els compradors d’una caixa de préssecs d’Ordal. A més, durant tot el dia es podrà visitar els vehicles especials de l'ADF Subirats, Agrupació de Defensa Forestal per la Prevenció i la lluita contra incendis.
L'oferta de tallers a la plaça Subirats de Sant Pau d'Ordal, s'amplia amb altres activitats com la 3ª Ruta de tapes pel mercat del Préssec d'Ordal que organitza per tercer any consecutiu, el celler pioner en vinyes i vins ecològic, Albet i Noya o la visita a l'obrador de Les Filos a la Masia Olivera de Lavern, on elaboren melmelades artesanes a partir del Préssec d'Ordal.
Enguany, per celebrar el 10è Mercat del Préssec d'Ordal hi haurà un obsequi als visitants que comprin una caixa de préssec el dia la inauguració i als nens que participin en els tallers infantils. El Préssec d’Ordal és un préssec de vinya que els pagesos elaboradors venen directament al mercat després de ser collit en les condicions òptimes de maduració. El préssec d’Ordal és un producte de qualitat aromàtica i gustativa, en part pel tipus de sòl calcari de Subirats i en part per ser un cultiu de secà, aquests factors li atorguen un aroma i un gust molt preuat. El Mercat del Préssec d’Ordal s’organitza des del Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col•laboració de l'Ajuntament de Subirats i la Diputació de Barcelona. No deixeu de gaudir d’aquest mercat gastronòmic durant els caps de setmana de juny, juliol i agost.

  • imatge de control 1per1