Arts
,
2017
Divendres 28 d'abril, 20h
Enològica
Vilafranca del Penedès

Instal·lació artística 'Sistema: la nova caverna'

Després de més d’un any de treball intel·lectualment i plàsticament, el col·lectiu d’artistes 1dos3Picaparet presenta públicament la seva instal·lació 'Sistema: la nova caverna' a l’edifici de l’Enològica, a l’espai situat just al costat de l’actual sala d’estudi (c/ Cal Bolet, 22).

Sistema és una instal·lació formada per sis maquetes escrupolosament dissenyades i realitzades amb materials de reciclatge que confronten directament a l’espectador amb l’actual sistema de valors, essencialment els valors de consum. Cada estructura o maqueta planteja directament una crítica a l’engranatge capitalista sense escrúpols que ens fa desitjar allò que no necessitem, que ens encadena a un sistema de consum totalment nociu per l’espècie humana. El visitant no quedarà indiferent a la visió crítica i artística que aquest col·lectiu d’artistes presenta en aquest ambiciós projecte.

La instal·lació va acompanyada d’un breu audiovisual que és el punt de partida de l’espectador abans d’endinsar-se en aquesta proposta artística que planteja tantes qüestions. L’audiovisual és una metàfora de la caverna de Plató on s’hi projecta el món ideal d’una classe social mitjana que contempla, sense fer-se preguntes, com es produeix aquest món ideal, una letargia mental atrapada per la comoditat i comprada pel materialisme més extrem. Una proposta, doncs, compromesa ideològicament i exquisidament treballada artísticament és la que es podrà veure fins al 18 de juny a l’Edifici de l’Enològica.

1dos3 Picaparet és un col·lectiu nascut l’any 1997 quan quatre amics: Jordi Gibert, Joan Robles, Anna González i Ruben Giménez funden un grup artístic que treballa amb l’art i el reciclatge.

'Sistema' és podrà visitar fins al 18 de juny en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges de 18 a 20h. El col·lectiu, però, ofereix de fer visites comentades als centres docents tots els dimarts de 9 a 11 del matí, prèvia concertació de la visita trucant al 93 890 04 59 o bé escrivint a cultura@vilafranca.org

El dijous 25 de maig a les 20h, hi haurà una visita comentada adreçada al públic en general.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1