Arts
,
2017
Del 24 de febrer al 3 de març
Espai Satan
Sant Pere de Riudebitlles

Instal·lació de ruscs 'Bee my muse'

Instal·lació de ruscs a Sant Pere de Riudebitlles. L'Espai Satan de Sant Pere de Riudebitlles acull una instal·lació de ruscos pintats per artistes del col·lectiu Riudebitlles Territori d’Art (RTd’A). Els ruscs pintats seran portats a l’Arieja (Occitània, França), on compliran la seva funció d’habitacle d’abelles.

Finalitzada la temporada, retornaran a Riudebitlles, i no tan sols es podran descobrir de nou, sinó també olorar i tastar la mel que s’hi haurà produït.

Participen en aquesta instal·lació Abdellah Ahaddaf, Aura Gumà, David Ribas, Elenamusa, Marga Casas, Maria Martínez, Maria Ruiz, Miquel Sabaté i Teresa Pla.

Pintura sobre rusc
Al segle XIX, a Eslovènia els apicultors es van adonar que les abelles podien distingir els colors. Els eslovens van començar a pintar d'un color diferent cada frontó de rusc per disminuir la deriva de les abelles. De mica en mica, els més creatius van substituir la monocromia per motius pictòrics, figuratius, vius. Ja no es tractava només d'un simple edicle funcional sinó del mirall d'una societat, l'àlbum d'un imaginari popular: casaments, dimonis, vides de sants, les etapes de la vida, la captura d'un eixam, la vida en família, el ritme de les estacions...

De la descoberta d'un llibre d'ocasió sobre l'art i l'abella[1] i de la trobada d'un apicultor –Thomas Lesprit– amb un col·lectiu d’artistes –Riudebitlles Territori d’Art– neix aquesta exposició viva, evolutiva i multisensorial. 'Bee my muse' (Abella musa meva) és un projecte anual, que s'inaugura amb una instal·lació a Sant Pere de Riudebitlles. És, també, un projecte que creua fronteres: després de ser exposats, els ruscs començaran una producció de mel al Parc Natural Regional del Pirineus de l'Arieja durant la temporada 2017. Viuran, es transformaran gràcies al sol i la pluja, la pròpolis i la cera, les transhumàncies... acolliran milers de vides al seu interior. La natura, les abelles i l'apicultor acabaran el treball de l'artista. Les obres estaran completes quan la temporada haurà acabat. 

Més informació

  • imatge de control 1per1