Activa't
,
2015
Del 25 al 28 de novembre
Edifici de l'Enològica
Vilafranca del Penedès

IV Congrés Català de Filosofia

Del 25 al 28 de novembre, Vilafranca del Penedès acollirà el IV Congrés Català de Filosofia que organitza la Societat Catalana de Filosofa, en col.laboració amb la Societat de Filosofia del País Valencià i l’Associació Filosòfica de les Illes Balears. En commemoració dels set-cents anys de la mort de Ramon Llull i del bicentenari de la creació de la Societat Filosòfica a Barcelona, Vilafranca acollirà aquestes jornades de treball en el marc dels actes de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2015.

El congrés compta per primera vegada amb l’adhesió de totes les universitats importants dels Països Catalans (València, Mallorca, UB, UAB, URL, UPF, UIC i UdG). Hi assistiran els rectors de l’UB i de l’UPF). Hi assistiran congressites d'arreu d'Europa i d’Amèrica llatina. Està previst que una part del congrés es publiqui a Holanda en la millor editorial universitària científica. Els debats i sessions del congrés, que tindran lloc majoritàriament a l’edifici de l’Enològica, acolliran uns 165 ponents.

Es preveu un moviment de més de 500 persones en el congrés, tenint en compte que 300 alumnes dels IES de Vilafranca participaran en tallers de neurociències dijous dia 26. Hi ha inscrits de Mèxic, Portugal, Andorra o França, alguns dels quals són primeres figures en l’estudi de la filosofia.

Pel que fa al contingut del congrés, destaca la ponència inaugural a càrrec de Manuel García Carpintero (dimecres 25, a les 12,30h), la sessió de cloenda a càrrec de Fina Birulés (divendres 27, a les 18,15h) i la conferència plenària a carrer d’Òscar Benifier, el filòsof francès més destacat actualment (dissabte 28, a les 11,30h). També cap posar èmfasi en el simposi dedicat al vilafranquí Francesc Xavier Llorens i Barba, pare de la filosofia catalana moderna, que tindrà lloc els dies 25 i 26 dins el congrés, que seran d’accés lliure amb prèvia inscripció, o les ponències sobre un altre vilafranquí, Ramon de Penyafort.

Més informació i inscripcions: congres.catala.filosofia@gmail.com

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1