Activa't
,
2016
Dijous 6 d'octubre, 17:30h
UPC Enginyeria
Vilanova i la Geltrú

Jornada “El dret a l’asil, què hi podem fer des del Garraf”

En el marc de la 10ª Setmana Garraf per la Pau, el Consell Comarcal ha organitzat la jornada “El dret a l’asil, què hi podem fer des del Garraf”, amb la voluntat de contribuir a l’anàlisi de la situació de milions de persones que han hagut de fugir de casa seva a causa dels conflictes armats, les persecucions i la violació dels Drets Humans. Comptarà amb la participació d’ algunes de les entitats que treballen, des de diversos àmbits, en la millora de les condicions de vida d’aquestes persones.

Durant la primera part de la jornada s’analitzarà el context i les causes de la crisi humanitària de les persones refugiades a través de les ponències: “Crisi de persones refugiades? Situació actual del desplaçament forçós al món”, a càrrec de Joan Reventós, director del Comitè Català de l’ACNUR i “El rerefons del drama dels refugiats: conflictes, drets humans” a càrrec d’Antoni Soler, president de FundiPau. 

També s’hi posarà de relleu la tasca de les entitats i de persones voluntàries que treballen sobre terreny i des de Catalunya, mitjançant les ponències “Refugiats, més enllà de Grècia”, a càrrec de Francesc Mateu, director a Catalunya d’Oxfam Intermón; “Un any salvant vides al Mediterrani”, a càrrec d’un representant de Proactiva Open Arms i “Parlem de les morts a les portes d’Europa”, a càrrec de Natàlia Vargas, activista de Stop Mare Mortum.

La jornada, que serà moderada per la periodista Rita Marzoa, té la finalitat de plantejar propostes per a contribuir des del Garraf a garantir el Dret a l’asil per a aquestes persones.  Per a assistir-hi és indispensable fer inscripció prèvia al web del Consell Comarcal del Garraf.

Aquesta activitat compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Universitat Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1