Menjar i beure
,
2016
Divendres 15 de gener, 19:30h
Places i carrers del centre
El Vendrell

La Rifa del Porc

Fa 16 anys que Ço del Botafoc i les Gralles del Baix Penedès van recuperar la Rifa del Porc, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni.

19:30h Sortida del carro de Sant Antoni des de la plaça Vella pels carrers del centre de la via acompanyat del Ço del Botafoc.

20:15h A la plaça dels Tossinos (plaça del Centre), Rifa del Porc i degustació d'olla de Sant Antoni, gentilesa de la Bona Carn.

Els origens de la Rifa del Porc

L'any 2001, en la recuperació de la festa, el programa explicava: "amb motiu de la festivitat de Sant Antoni, patró dels animals, hem volgut recuperar la rifa del porc. Aquesta festa perduda al Vendrell està documentada del segle XIX on aconstumaven a rifar un porc el dia de Sant Antoni; aquest porc el compraven a Valls i tombava lliurement per la vila on la gent del poble l'alimentava fins el dia de la rifa. En arribar el dia, es feia un seguici amb el porc acompanyat d'una cobla de tres quartans (sac de gemecs, flabiol i tamborí i tarota) o mitja cobla (sac de gemecs, flabiol i tamborí). Hi ha referències que aquesta festa es feia en altres poblacions de Catalunya".

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1