Llibres
,
2016
Divendres 15 d'abril, 19h
Celler Eudald Massana Noya
Sant Pau d'Ordal

Presentació 'Els nombres i el seu encant'

El matemàtic i escriptor vilanoví Joan Gómez presentarà el seu llibre ‘Els nombres i el seu encant’ al celler Eudald Massana Noya. L’acte estarà presentat pel periodista i escriptor, també vilanoví, Francesc-Marc Àlvaro. A les vigílies de Sant Jordi, aquest celler penedesenc ha volgut apostar un any més per la literatura i aquest vegada ho ha volgut fer donant a conèixer aquest projecte literari.

Joan Gómez és nascut a Vilanova i la Geltrú, és matemàtic i Doctor en Ciències de l’Educació. Ha publicat diversos llibres de divulgació i d’educació matemàtica, com ara ‘Matemáticas, espías y piratas informáticos’, ‘Las geometrías no euclideas’, o ‘Záping matemàtic’. Ha estat guardonat amb nombrosos premis, dels quals destaca el Premi d’Educació J. Pallach, Recerca i Innovació Educatives Angeleta Ferrer i Sensat, o el Premi Nacional de Divulgació científica Humbert Torres. L’acte acabarà amb un copa de vi i cava del celler Eudald Massana Noya per tots els assistents. També hi haurà la possibilitat que l’autor, Joan Gómez, signi els llibres.

'Els nombres i el se encant' és un llibre que vol posar en valor la importància dels nombres en la nostra vida quotidiana i fomentar el gust per les matemàtiques. En aquest sentit, l’autor planteja qüestions com: “Hi ha alguna relació entre la targeta VISA i Notre Dame? Quina relació hi ha entre K. F. Gauss i les vacances de Setmana Santa? Quina relació té Santa Teresa Amb Cervantes i els anys de traspàs? Què hi té a veure Tales amb el GPS?”.

Segons Joan Gómez, “el llibre és apte per a tots els públics”. És útil per a professors, com una eina i font de recursos “per treballar les competències”, i també per al públic en general, per “tenir sentit crític i popularitzar les matemàtiques”. Per Gómez, de la mateixa manera que les lletres i la gramàtica són necessàries per parlar i escriure; les matemàtiques també ho són per calcular, pagar, llegir i entendre el món.

Els interessats a assistir a l’acte, cal que s’apuntin trucant al telèfon 93 899 41 24 o enviant un correu electrònic a bodega@massananoya.com. El termini per fer-ho és el dimecres 13 d’abril de 2016.

  • imatge de control 1per1