Llibres
,
2016
Dimecres 14 de desembre, 19:30h
Casal Popular
Vilafranca del Penedès

Presentació novel·la gràfica '155. Simon Radowitzky'

El Cicle Paraules del Casal Popular de Vilafranca convida l'autor de la novel·la gràfica '155. Simón Radowitzky' Agustín Comotto.

Quan Simón Radowitzky tenia 17 anys va matar amb una bomba al coronel argentí Ramón Lorenzo Falcón, responsable de la forta repressió que patia el moviment obrer argentí a principis del segle XX. El van empresonar durant 22 anys a Ushuaia i quan va sortir va participar a la guerra civil espanyola, va fugir del camp de refugiats d'Argeles i va continuar tota la seva vida fidel a les idees anarquistes. Havia nascut a Ucraïna, prop de Kiev, i també havia participat al moviment obrer rus: una vida errant i rebel, que l'Il·lustrador argentí Agustín Comotto ha recollit en una gran novel·la gràfica, publicada recentment, després de sis anys de feina.

Amb aquesta obra, Comotto rescata de l'oblit la figura del revolucionari, la causa del qual va despertar onades de solidaritat internacional mentre era pres a Ushuaia.

El dimecres 14 de desembre tindrem l'ocasió de conèixer de prop la gestació d'aquesta novel·la gràfica amb Agustín Comotto al Casal Popular de Vilafranca (19:30h). L'autor estarà acompanyat de l'historiador Josep Pimentel, qui comentarà el llibre.

*Organitza: Llibreria l'Odissea i Casal Popular de Vilafranca

  • imatge de control 1per1