Arts
,
2017
Dimarts 18 d'abril, 20h
Sala Zazie
Vilafranca del Penedès

Projecció del documental 'Els dies i els llibres'

'Els llibres i els dies. Les editorials i llibreries independents a Catalunya' és un documental de caràcter divulgatiu adreçat al públic en general. Un projecte iniciat el març del 2015 i finalitzat el desembre del 2016 amb la participació de la Cooperativa de llibreries Bestiari, l'Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, la Institució de Les Lletres Catalanes i la Diputació de Barcelona.

El documental vol ser un espai de reflexió sobre les principals qüestions del sector editorial a Catalunya i constata, a través de col·lectius com la Cooperativa de Llibreries Bestiari i l'Associació d'Editors Llegir en Català, que la millor manera d'afrontar el futur és treballant junts. Finalment el documental és també un reconeixement a la feina vocacional i ben feta dels petits llibreters i editors del nostre país i una invitació a apropar-nos als llibres i la lectura.

'Els llibres i els dies' també es podrà veure per Televisió de Catalunya, Canal 33, el dissabte 22 d'abril a les 23h.

Horari: 

20:00h

Sinopsi: 

'Els llibres i els dies' és una pel·lícula coral, un documental que dóna veu i parla del dia a dia dels llibreters i editors independents catalans, de les seves rutines i preocupacions. A través de diversos testimonis el documental descriu la situació actual que travessa el llibre i la necessitat d'adaptar-se als canvis provocats per la crisi econòmica i l'arribada d'internet. El documental mostra també, a través del seguiment del procés d'edició de dos llibres de les editorials independents Raig Verd i Edicions del Periscopi, la part menys coneguda del món editorial, la dels oficis intermedis que hi ha entre l’editor i el llibreter. Un món ric i divers que incorpora nombroses professions: corrector, traductor, maquetista, il·lustrador, impressor, distribuïdor, o comercial, entre d’altres.

Preu: 

Entrada Gratuïta

Fitxa tècnica: 

Pep Puig, guió i realització
Carmel Carrillo, producció
Àlex Cassanyes, música
Joan Montserrat, gravació de música i postproducció d'àudio

Organitza: 

Idea i producció de l'Odissea Associació Cultural

  • imatge de control 1per1