Activa't
,
2017
Diumenge 4 de juny, 19h
Casa de cultura
Llorenç del Penedès

Projecció del documental 'Tots els governs menteixen'

El documental del mes torna al Centre de Llorenç del Penedès amb 'Tots els governs menteixen' que mostra el paper fonamental de la premsa lliure i compromesa per posar en evidència els enganys que a cops els governs fan servir per avalar o amagar la seva actuació, enganys que poden arribar a costar, o han costat, vides. Una voluntat de cerca que sovint eludeixen els grans mitjans de comunicació. Aquest film és sobre alguns periodistes americans que amb pocs mitjans fan de vigilants del poder i que tenen un referent en el periodista americà I.F. Stone. 

El 1964, el president Lyndon Johnson i el seu secretari de Defensa, Robert McNamara, van falsejar l’incident del Golf de Tonkin, per aconseguir del Congrés dels EEUU l’autorització per envair el Vietnam. “Les mentides dels governs costen vides arreu del món” (Fred Peabody, director del film).

DocsBarcelona del Mes presenta 'Tots els governs menteixen', el documental produït per Oliver Stone que reivindica la necessitat d’un veritable periodisme honest i independent. En un context com l’actual, en que la majoria dels mitjans de comunicació formen part de grans imperis mediàtics sotmesos als interessos de governs i grans corporacions, el documental posa en valor la tasca feta per un grup de periodistes nord-americans, hereus de la figura d’I. F. Stone, referent en la lluita per la llibertat de premsa els anys 60. 

Després de la projecció, col·loqui amb el periodista Ricard Vinyals.

Preu: 5 €

 

  • imatge de control 1per1