Espectacles
,
2017
Divendres 10 de març, 21h
Casal - Societat La Principal
Vilafranca del Penedès

Recital musical 'Roig'

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el Casal i l’Ajuntament de Vilafranca organitzen aquest recital i concert que recorda el 25è aniversari de la mort de l’escriptora i periodista Montserrat Roig. Un petit viatge de la mà de Mònica Lucchetti, Tànit Navarro i Carles Beltran, que ens aproparà a la seva obra però on també hi trobarem records, olors, colors i emocions, de la vida de l’insigne escriptora.

Perquè Roig, perquè Montserrat Roig?
“Enguany es commemora el 25è aniversari de la mort de Montserrat Roig, escriptora i periodista catalana, feminista i d’esquerres... Una dona, que el 1975 em va fer una entrevista per la revista 'Triunfo'. Érem un grup de nens d’uns 11 o 12 anys. Recordo aquell moment molt especial... recordo també, la Roig a casa en els sopars de “pastata” que feia la mare i que s’allargaven fins a la matinada... sopars amb l’Ovidi Montllor, Toti Soler, Jordi Socias, Gabriel Ferreter, Juan Diego i tanta gent vinculada a la cultura i a la política... entre elles la Roig.
Roig, perquè ens agrada, ens hi sentim identificats, i alhora, gràcies a l’espectacle hem pogut aprofundir més en la seva novel·la i redescobrir els seus articles tan actuals encara.” Mònica Lucchetti

Qui fa què?
L’actriu i directora de teatre Mònica Lucchetti, narra i descriu passatges plens de vida, d’intensitat i passió, d’amor a l’escriptura, de moments colpidors per la lluita contra les injustícies d’uns anys de turbulències socials i de canvis profunds. La cantant Tànit Navarro, interpreta cançons que li agradaven a l’escriptora. (Chanson francesa, poemes musicats o alguna cançó del seu amic Ovidi...) i ens entrega amb el talent del seu cant instants preciosos i plens d’emotivitat. El músic i compositor Carles Beltran ha volgut crear algunes notes pels textos de la Montserrat, on la música acarona la bellesa de la literatura de l’escriptora catalana.

Espectacle de programació coordinada de la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya

Taquilla inversa: A les 20:30h s'obren les portes i al sortir de l’espectacle podreu fer la vostra aportació amb un mínim de cinc euros.

  • imatge de control 1per1