Arts
,
2017
Divendres 7 de juliol, 19h
Claustre de Sant Francesc
Vilafranca del Penedès

Taller en el marc de l'exposició 'Songseda: cançó i color'

Continuant amb la programació del cicle 'Paraules al Claustre i +', aquest divendres tindrà lloc la inauguració de les peces pintades sobre seda de l’artista Montserrat Virgili. Amb el títol de 'Songseda: cançó i color', l’artista exposa una mostra de catorze peces acolorides amb seda. Cadascuna de les peces està vincula a una peça musical o a un poema, per la qual cosa l’exposició a banda se ser visual també és sonora.

Títols com Homenatge a Teresa d’Ovidi Montllor, Te recuerdo Amanda de Víctor Jara o Com un arbre nu de Lluís Llach són algunes de les peces musicals que també són, en aquesta ocasió, els títols de les peces pictòriques de Montserrat Virgili. L’exposició Es tracta d’un treball de pintura sobre seda, en que l’artista vincula l’expressió pictòrica amb les cançons. La seda, en algunes obres, es combina amb altres materials com fusta i metacrilat.

Montserrat Virgili
Totes les històries que plasmen les peces visuals i musicals parlen d’històries de dones o de dones de la història. L’artista, nascuda a Vilafranca del Penedès, la seva vida va transcórrer entra la seva vila natal i Vilanova i la Geltrú. La seva formació plàstica està marcada pel mestratge de Hermínia Antolinos i l’any 2003 va presentar el projecte final dels seus estudis amb el tema “els blancs en la pintura” al Centre Cívic de la Barceloneta. De manera individual ha exposat a Barcelona i a la Galeria ISMES de Vilanova i la Geltrú, els anys 2003 i 2006, respectivament. Col·lectivament ha participat en diferents mostres a Vilanova i la Geltrú, Girona, Barcelona, Canet de Mar, Canyelles, Cerdanyola. També ha participat en sortides pictòriques a Ribes, Begues, Olot, Carlsberg (Alemanya), Lanzarote, La Provença i Möhlin (Suïssa).

Horari: Fins al 30 de juliol, de dilluns a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h.
Taller: El divendres 7 de juliol, a les 19h, l’artista oferirà un taller de pintura sobre seda al mateix Claustre de Sant Francesc. La participació al taller és gratuïta però les places són limitades, per la qual cosa cal fer la inscripció a cultura@vilafranca.cat

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1