Espectacles
,
2016
Dies 19 i 20 de març
El Centre
L'Arboç

Teatre 'Canigó'

El Centre de Llorenç continua organitant representacions teatrals malgrat no tenir local en aquests moments. Els dies 19 i 20 de març, al teatre del Centre de l’Arboç, el poema 'Canigó' de Jacint Verdaguer amb la veu i amb la qualitat artística del gran Lluís Soler.

A mig camí de la història i la llegenda, 'Canigó' canta l’origen de la nació catalana. És un poema que expressa un passat comú d’un territori, sense fronteres, format per gent d’una mateixa llengua, la llengua que ens uneix a banda i banda del Canigó. És una obra literària fundacional, un cant a la pàtria, que s’ha transmès de generació en generació i forma part de l’imaginari col·lectiu de tots els catalans. Ningú com en Lluís Soler pot treure tota la bellesa, tota l’emoció, tota la grandesa del poema de mossèn Cinto. Sentir-ho en directe és una experiència teatral i sensible de primer ordre. Seguir l’emoció del relat, oir el vers ben dit amb un llenguatge ric i sonor, que ens passeja pel Pirineu de cap a cap.

L'espectacle ha passat per teatres com el Teatre Nacional de Catalunya, teatre de l’Archipel le Carré-Perpinyà, el teatre de Salt, el teatre principal de Terrassa, el teatre municipal de Berga, ntre molts d'altres. Per tal que l'espectador entengui en la seva plenitud el poema, abans de començar pròpiament la representació, abans de dir el vers, l'actor fa una introducció a la història que es relata i a la forma de vers que s’empra. Després ve l’espectacle teatral pròpiament dit i al final, per qui vulgui, una petita tertúlia amb l’actor.

Des del Centre de Llorenç del Penedès, organitzadors de l'acte, destaquen que "gràcies a la generositat d’en Lluís, serà una contribució a l’esforç de construir un nou Centre".

Preu entrada: 10€ socis | 5€ fills de socis fins a 12 anys | 15€ públic general.

Reserva d'entrades: al telèfon 977677316, o enviant un mail a elcentre@elcentre.cat indicant nom i cognoms i telèfon de contacte. També es podran comprar a taquilla mitja hora abans de l’espectacle.

  • imatge de control 1per1