Activa't
,
2016
Divendres 10 de juny, 18:30h
Monestir de Santa Maria
Santa Oliva

Trobada d'Etnologia i Recerca a Santa Oliva

L'Institut d'Estudis Penedesencs i l'Associació per a la Difusió de la Història de Santa Oliva (ADHSO) organitzen la segona trobada del cicle Trobades d'Etnologia i Recerca pel Penedès. Serà divendres 10 de juny, a les 18.30h, al Monestir de Santa Maria de Santa Oliva.

Durant la trobada, que és oberta a tothom, es podrà visitar l'exposició 'Capsetes metàl·liques i recipients antics', on es mostren envasos de productes de farmàcia, de bellesa i d'alimentació, etc. dels anys 20 i 30 del segle passat, de la col·lecció privada d'Araceli Borrell. També es podrà visitar l'exposició permanent i les dependències del Monestir de Santa Maria, que va ser priorat benedictí al segle XII però que les excavacions arqueològiques del subsòl han deixat al descobert les restes romanes d'aquest indret.

L'objectiu d'aquestes trobades és convidar a totes les persones i entitats interessades en la recerca etnològica i en el patrimoni immaterial a compartir experiències, trobar maneres de difondre aquest patrimoni i treballar coordinadament projectes de futur. A més formen part del programa Cultura Viva de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya.

La temàtica és molt àmplia ja que es basa en les categories que ha establert la Generalitat com a patrimoni cultural immaterial: els coneixements tradicionals sobre activitats productives, processos i tècniques; les creences, les festes, els rituals i altres practiques cerimonials; tradicions orals i particularitats lingüístiques; representacions, escenificacions, jocs i esports tradicionals; manifestacions musicals i sonores; salut, alimentació i gastronomia; i formes de sociabilitat col·lectiva i organització social. En aquesta segona trobada Àngels Travé, responsable del projecte d'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès, explicarà els acords de la primera trobada i presentarà els centres d'estudis, entitats i les persones que a nivell individual que ja formen part d'aquest primer grup de treball. També exposarà les accions pel treball en xarxa per a la realització del projecte d'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès, que com a primera tasca es proposa fer un recull biogràfic de les publicacions de cada centre i una proposta d'elements immaterials per a incorporar a l'Inventari del PCI del Penedès.

Per a més informació el web www.iepenedesencs.cat o adreçar-se a trave.rafols@telefonica.net

  • imatge de control 1per1