Fires i festes
,
2016
Dies 16 i 17 d'abril
Places i carrers
L'Arboç

V Fira Modernista del Penedès

Arriba la 5a edició de la Fira Modernista del Penedès que omplirà d’ambient modernista el carrer Major, la plaça de la Vila i la Rambla Gener de l’Arboç els dies 16 i 17 d'abril.

amb la Marató de Teatre l'època al carrer (amb més de 200 personatges), visites teatralitzades gratuïtes a La Giralda, circ d'època, i moltes més activitats que s'aniran desvetllant els propers dies.

La visita teatralitzada a La Giralda el dissabte a la tarda és una de les novetats més destacades d’aquesta edició de la Fira Modernista, una edició tematitzada en el circ com una de les manifestacions artístiques més rellevants de l’època. S’han programat tot un seguit d’actes que tenen com a eix central el circ en les seves diferents variants: des de pallassos fins a malabaristes.

PROGRAMA

Dissabte 16 d'abril

11h a 21h Mercat modernista (amb passejades de 'Chicas de Oro entre costuras')

11h a 14h i de 17h a 20h Tallers infantils de circ, a càrrec d’Elitsports a la Rambla Gener

11:30h a 13h Racó d’art modernista: ambientació musical amb peces de jazz clàssic, a càrrec del saxofonista Toni Pla i del guitarrista Andrés Bastiani; i exhibició de punta al coixí, a càrrec de l’Escola de Puntaires de l’Arboç. Davant de la Casa de Cultura.

12h a 13:30h Vermutada dels Minyons de l’Arboç, gentilesa de Vermut Miró de Reus (preus populars) a la Plaça de la Vila

A partir de les 12h Gimcana 'Edificis modernistes de l’Arboç'

12:45h Visita fotogràfica al Palau Gener i Batet a càrrec del fotògraf arbocenc Òscar Méndez. És obligatori portar càmera fotogràfica (telèfons mòbils, no). Cada persona amb càmera podrà portar un acompanyant.

11:30 a 14h i de 17:30h a 21:00h Marató de teatre d’època al carrer

17:30h i 18:15h Visita guiada i teatralitzada pel patrimoni modernista de l’Arboç, a càrrec del guia arbocenc Eduard Jané i l’Elenc Artístic Arbocenc. Màxim 250 persones (per ordre d’arribada). Inici: la Giralda de l’Arboç.

21h Presentació de l’espectacle 'Llegendes modernistes: les dones d’aigua i la campana del rei Wamba , a càrrec de de l’Embruix.cat. Plaça de l’entrada al teatre El Centre.

22:30h i 23:15 Show de malabarisme a càrrec de Paul Ponce a l'Aula Magna del Palau Gener i Batet.

Diumenge 17 d'abril

11h a 21h Mercat modernista (amb passejades de 'Chicas de Oro entre costuras' i Vigilància del recinte per part dels Mossos d’Esquadra amb uniformes d’època, a càrrec del Servei Històric del cos de Mossos d’Esquadra).

11h a 14h i de 17h a 20h Tallers infantils de circ, a càrrec d’Elitsports a la Rambla Gener

11:55h Animació amb percussionistes d’època, a càrrec de Kukupraks Batucada d’Alcover

12h Visita guiada pel patrimoni modernista de l’Arboç, a càrrec del guia arbocenc Eduard Jané. Inici: la Giralda de l’Arboç.

11:30h a 14h i de 17:30h a 20:30h Marató de teatre d’època al carrer

18:45h Boda modernista, a càrrec de la Llanterna de Terrassa a la Rambla Gener

EXPOSICIONS (d'11h a 14h)

'El ferro forjat, un element del modernisme' a la Casa de Cultura
'Adrià Gual, escenògraf de la Modernitat' a l'Auditori Municipal
'Vehicles clàssics' a la Rambla Gener.

Descarrega't el programa complert!

  • imatge de control 1per1