Activa't
,
2016
Dissabte 1 d'octubre
Indrets d'interès
Sant Martí Sarroca i Torrelavit

Viquimarató fotogràfica

Wiki Takes... o Wikipedia Takes..., que es pot traduir com 'La Viquipèdia pren [el teu municipi o ciutat]', és una gimcana fotogràfica amb el propòsit d'obtenir imatges en llicència lliure sobre un indret particular, on els participants aporten fotografies de tantes vistes locals com sigui possible per a complementar articles de l’enciclopèdia.

El matí del dissabte 1 d’octubre tindrà lloc la Viquimarató fotogràfica, en la que participen els bibliobusos El Castellot i Montau als municipis de Sant Martí Sarroca i Torrelavit respectivament.

L’activitat s’adreça a persones de totes les edats amb ganes de caminar i que els agradi fer fotografies, ja que la participació es pot fer en família, sol i/o acompanyat.

Inscripció: cal inscriure's prèviament al bibliobús o biblioteca més propera, entre el 5 i el 24 de setembre.

La iniciativa sorgeix d’un projecte col·laboratiu de les biblioteques i bibliobusos de les comarques de l’Alt Penedès i El Garraf, amb la participació dels municipis de Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Torrelavit i Sant Martí Sarroca i té per objectiu completar i actualitzar les fotografies dels edificis, espais naturals i monuments catalogats i declarats Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN) o Béns Culturals d’Interès Local (BCIL). Es comptarà amb el suport i la col·laboració del Centre Excursionista del Penedès (CEP), l’Agrupació excursionista La Talaia, el centre Social Ribetà Els Xulius, els Ajuntaments de Torrelavit i de Sant Martí Sarroca, i la Diputació de Barcelona.

Es tracta d’una activitat que acompleix una de les funcions de la biblioteca pública: esdevenir un punt neuràlgic del municipi, facilitar l’accés d’informació a la ciutadania, actualitzar els continguts dels seus fons locals i donar-los a conèixer. En definitiva, gràcies a l’aportació de la ciutadania, s’aconseguirà aportar un granet de sorra a l’enciclopèdia multimèdia més gran i popular del món.

Qui s'anima a participar-hi? Càmeres a punt?

  • imatge de control 1per1