Activa't
,
2016
Divendres 4 de març, 19:30h
L'Escorxador
Vilafranca del Penedès

Xerrada 'L’aprenentatge de la violència' amb Gemma Lienas

L’escriptora i feminista Gemma Lienas serà a Vilafranca per impartir la conferència L’aprenentatge de la violència, convidada per Vilafranca en Comú. La violència i els seus factors és un tema que l’escriptora ha tractat àmpliament en la seva obra.

Els principals punts de la xerrada seran: què és la violència? i l’agressivitat? com passen al llenguatge? per a què s’ha fet servir històricament la violència? En la seva exposició s’exploraran les diferències entre agressivitat i violència i es viatjarà al neolític per descobrir com es va forjar un dels mecanismes de control més poderosos i una de les armes més evidents del patriarcat.

Entre la bibliografia de l’autora, diverses obres tracten aquesta qüestió des d’un o altre punt de vista: El diari lila de la Carlota (feminisme), El diari blau de la Carlota (violència de gènere i violència en general), Atrapada al mirall (violència psicològica), El rastre brillant del cargol (violència escolar i assetjament virtual). Totes aquestes obres les podran adquirir els assistents en una parada que instal·larà La Cultural Llibreria en la mateixa sala de l'Escorxador.

A la part final de l’acte s’obrirà diàleg entre Gemma Lienas i els assistents.

Entrada gratuïta
 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1