,
27/10/2016
Cinema
Imatge de 'Elvis & Nixon'

Elvis i Nixon, el Tibet i el trio Monner-Suárez-López

Les propostes d'aquesta setmana no podien ser més variades. Comencem amb una comèdia brillantment estranya que explica la trobada entre Nixon i Elvis Presley. Michael Shannon i Kevin Spacey estan sublims en aquesta història rocambolesca que no us podeu perdre.
D'altra banda, el documental 'Earth Sutra' fa un retrat de l'exibili al Tibet en una feinada cinematogràfica de 8 anys. Una pel·lícula que ens farà reflexionar sobre la nostra relació amb la terra i la resta dels humans. Pel cap de setmana hem preparat 'La propera pell', amb Àlex Monner, Emma Suárez i Sergi López. Multipremiada al darrer festival de Màlaga, la pel·lícula és un drama angoixant sobre el reencontre d'un adolescent i la seva família després de desaparèixer vuit anys enrere.

Elvis & Nixon
Una pel·lícula estranya en el bon sentit de la paraula

Dijous 27 d’octubre, 20:15h
Divendres 28 d’octubre, 21:15h

Direcció: Lisa Johnson.
Guió: Joey & Hanla Sagal, Cary Elwes.
Interprets: Michael Shannon, Kevin Spacey, Evan Peters, Ashley Benson.
Comèdia. EUA, 2016. 86´ Projecció en V.O.(anglès) subtitulada.

Aquesta faula, basada en una audiència que Richard Nixon va concedir a Elvis Presley en un moment crucial per als dos carismàtics personatges, ens permet endinsar-nos en una recreació possible de com va ser aquesta peculiar trobada on l’Elvis va demanar al president que li concedís una placa d’agent federal. L’esplèndid treball de Kevin Spacey i Michael Shannon esdevé una sàtira dels aspectes més ridículs i grotescos d’aquests dos mites, aleshores ja en declivi, sense gairebé caricaturitzar-los. Gaudireu d’una història senzilla, divertida i molt ben interpretada.

Earth Sutra
Atreveix-te a reflexionar sobre la teva relació amb la terra i la resta dels humans

Divendres 28 d’octubre, 19h

Direcció i guió: Jordi Carot, Jose Sáenz de Heredia
Documental. ESPANYA, 2016. 84’. Projecció en V.O.S.

Earth Sutra fa un retrat de la supervivència en l’exili del Tibet i les seves mil·lenàries tradicions; de com la seva cultura pot influir positivament en el nostre planeta davant els reptes i les crisis que es presenten al segle XXI, com els recursos humans, la interdependència o la justícia universal. Aquest documental rodat a la Índia, al Nepal, a Europa i als EE.UU en el transcurs de 8 anys, recull el testimoni de diverses personalitats vinculades al Tibet i la seva cultura com per exemple el S.S. Dalai Lama, Sikiong Lobsang Sangay (1er. Ministre tibetà a l’exili), l’actor Richard Gere, i molts d’altres. En aquesta projecció hi col·labora la Regidoria de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’entitat Suport Tibet.

La Propera Pell
Duel enigmàtic entre el que és cert i l'improbable

Dissabte 29 d’octubre, 20h
Diumenge 30 d’octubre, 19h
Dimarts 1 de novembre, 19h
Dimecres 2 de novembre, 20:15h

Direcció i guió: Isaki Lacuesta i Isa Campo.
Intèrprets: Àlex Moner, Emma Suárez, Sergi López.
Intriga / Drama. ESPANYA, 2016. 103’. Projecció en V.O. (francès, castellà i català) subtitolada en castellà.

Un nen desaparegut i donat per mort fa vuit anys al bosc, torna a casa ja adolescent. La incorporació a la vida familiar, envoltada de misteri, ens impregnarà del dubte, més que fundat, sobre si estem davant del nen a qui tant van plorar la família o si es tracta d’un impostor. Multi premiada al darrer festival de Màlaga amb la Millor Direcció, Millor Actriu (Emma Suárez), Premi Especial del Jurat, Premi de la Crítica i Premi del Jurat Jove, entre altres.

També us volem recordar que del 3 al 13 de novembre celebrarem la sisena edició del Most Festival, per tant Cineclub Vilafranca farà una aturada en la seva programació. Al web www.mostfestival.cat trobareu tota la programació d'aquests dies del Most Festival.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.