,
06/07/2017
Cinema

Juliol de cinema a la fresca

A banda de la programacació habitual, ens complau convidar-vos a una nova edició del cicle de cinema a la fresca que organitzem conjuntament amb els Castellers de Vilafranca als Jardins de Cal Figarot. Per al cicle us proposem tres comèdies fresques per amenitzar les nits dels dijous. També tenim una sessió especial per commemorar el 28J i una nova sessió "museística" amb la col·laboració del Vinseum.

Testigo
Un home corrent involucrat en un complot polític

Dijous 6 de juliol, 20:15h (V.O.S.)
Divendres 7 de juliol, 21:15h (V.O.S.)

Títol original: La mécanique de l’ombre
Direcció i guió: Thomas Kruithof.
Intèrprets: François Cluzet, Alba Rohrwacher, Simon Abkarian, Sami Bouajila.
Intriga. FRANÇA, 2016. 88'. Projecció en V.O. (francès) subtitulada. No recomanada per a menors de 12 anys.

Duval ha aconseguit superar el problema amb l’alcoholisme però està aturat des de fa dos anys. Desesperat per la situació en què es troba, no dubta en acceptar un misteriós treball que li ofereixen per telèfon. La tasca és aparentment senzilla: anar a un pis buit per transcriure les enigmàtiques converses telefòniques que contenen unes cintes de casset. Tot es complica quan comença a preguntar-se per a qui treballa i la finalitat del que fa. La mécanique de l’ombre és un intens thriller d’espionatge que muta entre gèneres.

El Sr. Henri comparte piso
El misantrop i l’estudiant condemnats a entendre’s

Dijous 6 de juliol, 22:15h (Cinema a la fresca - Cal Figarot)
Dissabte 8 de juliol de 2017, 20:00h
Diumenge 9 de juliol de 2017, 19:00h
Dimecres 12 de juliol de 2017, 20:15h

Títol original: L'étudiante et Monsieur Henri
Direcció i guió: Ivan Calbérac.
Intèrprets: Claude Brasseur, Guillaume de Tonquédec, Noémie Schmidt, Frédérique Bel.
Comèdia. FRANÇA, 2015. 95’. Projecció en versió doblada. No recomanada per a menors de 7 anys

El Sr. Henri accepta llogar una habitació de casa seva per imposició del fill, qui creu que ja no pot estar sol. L’escollida per ocupar-la és una estudiant de pocs recursos però amb moltes ganes de sobresortir, motiu pel qual ha de traslladar-se a viure a París. La reticència de l’Henri per compartir habitatge canviarà quan vegi en la nova companya de pis la clau per fer la guitza a la seva jove a qui fa temps que no suporta.

Lluitadores
Fent visible una lluita contra tota opressió

Dilluns 10 de juliol, a les 19:30h

Direcció: Maria Khan
Documental. CATALUNYA, 2015, 28’. Projecció en V.O. (català).

La projecció del documental Lluitadores s’emmarca dins dels actes de la celebració del Dia de l’Orgull Gai (28 de juny), i promogut per l’associació G.A.G. (Associació Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals) per retre homenatge a la lluita d’un col·lectiu invisible, les lesbianes grans, des d’un punt de vista històric, social i de gènere, però també personal. L’ocult, el que no pot ser anomenat, creix i evoluciona durant tots aquests anys per poder manifestar-se en una lluita. Una lluita feminista, una lluita contra tota opressió. El documental recull les vivències i reflexions de quatre dones lesbianes grans: Mercè Pons, Empar Pineda, Fernanda Ariño i Carme Porta; dones que han viscut des de la repressió franquista al despertar feminista, i que continuen avui reivindicant espais de visibilització pública i polítiques socials. Acte presentat per la regidora del Pla per la Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca i posterior debat amb un representant del documental. Entrada gratuïta.

Shirley: visiones de una realidad
Elegant experiment que uneix pintura i cinema

Dimarts 11 de juliol, a les 20:15h (V.O.S.)

Títol original: Shirley: Visions of Reality
Direcció i guió: Gustav Deutsch. Intèrprets: Stephanie Cumming, Christoph Bach, Florentín Groll.
Pintura / Història. ÀUSTRIA, 2013. 92’. Projecció en V.O. (alemany) subtitulada.

Tretze pintures encadenades de l’icònic Edward Hopper, com Office at Night (Oficina de nit) o Woman in the Sun (Dona al sol), es posen en moviment per explicar els esdeveniments mundials succeïts entre els anys 30 i els 50: la Gran Depressió, la II Guerra Mundial, el Macarthisme, Corea… Per aconseguir aquest propòsit, el director, inventa la vida del personatge de la Shirley, la figura femenina d’un quadre d’en Hopper, una dona emancipada i compromesa que no accepta el seu temps. Amb la col·laboració de VINSEUM (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya). Accés gratuït per a Amics de VINSEUM i socis de Cineclub Vilafranca.

Las confesiones
Sàtira més real que fictícia del capitalisme

Dijous 13 de juliol, a les 20:15h (V.O.S.)
Divendres 14 de juliol, a les 21:15h (V.O.S.)

Títol original: Le confessioni
Direcció i guió: Roberto Andò.
Intèrprets: Toni Servillo, Connie Nielsen, Pierfrancesco Favino, Marie-Josée Croze.
Intriga política. ITÀLIA, 2016. 100’. Projecció en V.O. (italià) subtitulada No recomanada per a menors de 12 anys.

Els experts financers que formen el G8 són convocats a una cimera confidencial amb tres invitats molt especials: una escriptora de literatura juvenil, un cantant vinculat a una ONG i un sacerdot. Tot es torna encara més misteriós quan al luxós hotel alemany on s'allotgen apareix mort, en el que primer sembla una clara escena de suïcidi, l'amfitrió i director del Fons Monetari Internacional poques hores després de ser confessat pel sacerdot convidat, convertint-lo en el coneixedor d'un pervers pla polític, alhora que el principal sospitós de l'assassinat. El vot de silenci i el secret de confessió emmordassen al religiós.

Mi panadería en Brooklyn
Dolços per a tothom

Dijous 13 de juliol, a les 22:15h Cal Figarot

Títol original: My Bakery in Brooklyn
Direcció i guió: Gustavo Ron.
Intèrprets: Aimee Teegarden, Linda Lavin, Blanca Suárez, Aitor Luna, Ernie Sabella.
Comèdia. ESPANYA, 2016. 100’. Projecció en versió doblada. Apta per a tots els públics

Vivian i Chloe, dues cosines que viuen a Brooklyn i que han estat inseparables des de la infantesa, hereten una històrica fleca després de la sobtada mort de la tieta Isabelle. La Vivian ha posposat el somniat viatge a Europa per ajudar a mantenir el tradicional local, però la Chloe creu que l’han de modernitzar. Quan el banc les comunica el mal estat dels comptes del negoci no dubten en unir les forces per preservar el llegat familiar.

Ens veiem a la Zazie i als Jardins de Cal Figarot!

Més informació a : cineclubvila.cat

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.