,
05/10/2016
Cinema
Una imatge de 'The Duke of Burgundy'

Quan el cinema analitza i reflexiona

Aquesta setmana us volem a la Zazie sí o sí. Tenim un menú exquisit que no podreu refusar. Podeu fer primer i postres, segon i postres, primer i segon o menú complet (que és, òbviament, la opció guanyadora) ;)
Comencem amb el cicle 'Conegudes (també) a casa' i la proposta trencadora i fresca d'Elena Trapé amb 'Blog': interpretacions sinceres i una història versemblant per narrar la descoberta del sexe. Seguim amb la pel·li del Cineclub, 'The Duke of Burgundy', una meravella visual que analitza la relació sadomasoquista entre dues dones. Pel cap de setmana i el dimecres 12 d'octubre, us hem preparat 'Captain Fantastic', una faula antisistema protagonitzada pel sempre solvent Viggo Mortensen. I ja la setmana vinent us proposem la nova pel·lícula de Mia Hansen-Løve, amb Isabelle Huppert com a protagonista. Dos noms que ens asseguren bon cinema pels quatre costats.

Blog
La pubertat femenina nua davant la webcam

Divendres 7 d’octubre, 19h

Direcció i guió: Elena Trapé.
Intérprets: Anna Castillo, Candela Antón, Alada Vila, Lidia Torrent, Irene Trullén, Clara de Ramón.
Drama. ESPANYA, 2010. 90’. Projecció V.O. (castellà).

Noies adolescents de classe mitja-alta i noves tecnologies. Totes elles amb un pla secret i un altre tret en comú amb tota la humanitat d’aquesta edat: el curiós descobriment del sexe. Blog, l’estimulant òpera prima d’Elena Trapé, de llenguatge versemblant, nou i mancada de prejudicis, s’alimenta de gravacions i xats de les protagonistes amb interpretacions fresques i sinceres. Una finestra oberta a la nova adolescència allunyada de les típiques pel·lícules de consum juvenil.

The Duke of Burgundy
Deliciosa i sarcàstica història eròtica

Dijous 6 d’octubre, 20:15h (V.O.S.)
Divendres 7 d’octubre, 21:15h (V.O.S.)

Direcció i Guió: Peter Strickland.
Intèrprets: Sidse Babett Knudsen, Chiara d’Anna, Monica Swinn, Eugenia Caruso.
Drama. REGNE UNIT, 2014, 105’. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada.

Amb una exquisida fotografia i un disseny de so quasi tàctil, que estimulen els sentits de l’espectador, el film narra la relació sadomasoquista que mantenen Cynthia i Evelyn. Ambientada als anys 70, el provocatiu ritual que mantenen dia rera dia posarà a prova la relació de la parella, on la balança de poders no sempre s’equilibra cap el cantó evident. Guanyadora als Premis de Cine Europeu 2015 en la categoria de Millor música per Cat’s Eyes i Gran Premi del Jurat al 23è Philadelphia Film Festival.

Captain Fantastic
Viggo Mortensen protagonitza una faula antisistema

Dissabte 8 d’octubre, 20h
Diumenge 9 d’octubre, 19h
Dimecres 12 d’octubre, 19h

Direcció i guió: Matt Ross.
Intèrprets: Viggo Mortensen, Missi Pyle, Kathryn Hahn, George MacKay, Steve Zahn.
Drama. EUA, 2016. 118’. Projecció en versió doblada.

Durant deu anys, Ben (Viggo Mortensen) i els seus sis fills han viscut als boscos del nord-oest del Pacífic, allunyats de la civilització. La família s’ha desenvolupat en un ambient d’exigència intel·lectual i refusant qualsevol contacte amb el capitalisme. Però un succés dramàtic els obligarà a abandonar el seu refugi i tornar a la civilització. El també actor Matt Ross escriu i dirigeix aquesta faula antisistema agredolça amb un Viggo Mortensen com sempre solvent i una colla de joves actors que estan impressionants.

El porvenir
Una profunda reflexió sobre el pas del temps i la recerca de la felicitat

Dijous 13 d’octubre, 20:15h (V.O.S.)
Divendres 14 d’octubre, 21:15h (V.O.S.)

Direcció i guió: Mia Hansen-Løve.
Intèrprets: Isabelle Huppert, Edith Scob, Roman Kolinka, André Marcon.
Drama. FRANÇA, 2015. 100’. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada.

Després de 25 anys gaudint d’un feliç matrimoni, Nathalie, una professora de filosofia a prop de complir els 60 anys, s’enfronta, de la nit al dia, a una petició de divorci, la mort de la seva mare i ja sense fills que cuidar. La nova pel·lícula de Mia Hansen-Løve ens proposa una profunda reflexió sobre com ens afecta el fet d’haver-nos d’enfrontar a l’inevitable procés vital que suposa la pèrdua, la solitud, les il·lusions trencades i els ideals perduts. A la directora d’Eden i de Un amor de juventud no li interessa el drama en si mateix; pretén descriure’ns minuciosament l’abans i el després, per convidar-nos a una reflexió personal ben allunyada del melodrama.

Ens veiem a la Zazie. Salut i bon cine!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.