,
13/07/2017
Cinema
Toni Servillo a 'Las confesiones'

Recta final de la temporada

Encarem ja el final de la temporada amb les propostes d'autor del Cineclub, com 'Las confesiones' i 'El sueño de Gabrielle', les comèdies del cicle de cinema a la fresca que organitzem amb els Castellers de Vilafranca i una comèdia romàntica per aquest cap de setmana, 'París puede esperar'.

També es projecta a la Sala Zazie el documental 'Las cloacas de interior', una sessió organitzada per Òmnium Cultural. El documental es podrà veure divendres a les 19;30h i dissabte a les 22:00h.

Las confesiones
Sàtira més real que fictícia del capitalisme

Dijous 13 de juliol, a les 20:15h (V.O.S.)
Divendres 14 de juliol, a les 21:15h (V.O.S.)

Títol original: Le confessioni
Direcció i guió: Roberto Andò.
Intèrprets: Toni Servillo, Connie Nielsen, Pierfrancesco Favino, Marie-Josée Croze.
Intriga política. ITÀLIA, 2016. 100’. Projecció en V.O. (italià) subtitulada No recomanada per a menors de 12 anys.

Els experts financers que formen el G8 són convocats a una cimera confidencial amb tres invitats molt especials: una escriptora de literatura juvenil, un cantant vinculat a una ONG i un sacerdot. Tot es torna encara més misteriós quan al luxós hotel alemany on s'allotgen apareix mort, en el que primer sembla una clara escena de suïcidi, l'amfitrió i director del Fons Monetari Internacional poques hores després de ser confessat pel sacerdot convidat, convertint-lo en el coneixedor d'un pervers pla polític, alhora que el principal sospitós de l'assassinat. El vot de silenci i el secret de confessió emmordassen al religiós.

Mi panadería en Brooklyn
Dolços per a tothom

Dijous 13 de juliol, a les 22:15h
Cal Figarot

Títol original: My Bakery in Brooklyn
Direcció i guió: Gustavo Ron.
Intèrprets: Aimee Teegarden, Linda Lavin, Blanca Suárez, Aitor Luna, Ernie Sabella.
Comèdia. ESPANYA, 2016. 100’. Projecció en versió doblada. Apta per a tots els públics

Vivian i Chloe, dues cosines que viuen a Brooklyn i que han estat inseparables des de la infantesa, hereten una històrica fleca després de la sobtada mort de la tieta Isabelle. La Vivian ha posposat el somniat viatge a Europa per ajudar a mantenir el tradicional local, però la Chloe creu que l’han de modernitzar. Quan el banc les comunica el mal estat dels comptes del negoci no dubten en unir les forces per preservar el llegat familiar.

París puede esperar
Recuperant la passió per viure la maduresa

Dissabte 15 de juliol, a les 20h
Diumenge 16 de juliol, a les 19h
Dimecres 19 de juliol, a les 20:15h

Títol original: Paris can wait
Direcció i guió: Eleanor Coppola.
Intèrprets: Diane Lane, Alec Baldwin, Arnaud Viard, Elise Tielrooy.
Comèdia romàntica. EUA, 2016. 92’. Projecció en versió doblada. Apta per a tots els públics.

Anne (Diane Lane), en algun moment de la seva vida va decidir recolzar la carrera exitosa del seu marit (Alec Baldwin) en detriment de les pròpies inquietuds artístiques. Un viatge improvisat per carretera des de la Costa Blava a París amb el culte i sibarita soci francès del seu marit (Arnaud Viard) fa que es plantegi recuperar el que tant troba a faltar. La directora, Eleanor Coppola, esposa de Francis Ford Coppola i mare de Sophia Coppola, fins ara documentalista, ha debutat en la ficció amb aquesta cinta als 81 anys sense amagar trets autobiogràfics, que la converteixen en una delicada reflexió existencial que ha sabut amenitzar en forma de ruta turística i gastronòmica.

Manual de un tacaño
Una picada d’ull a “L’Avar” de Molière

Dijous 20 de juliol, a les 22:15h Cinema a la fresca - Cal Figarot

Títol original: Radin!
Direcció: Fred Cavayé.
Guió: Nicolas Cuche i Lauren Turner.
Intèrprets: Dany Boon, Laurence Arné, Noémie Schmidt, Patrick Ridremont.
Comèdia. FRANÇA, 2016. 89’. Projecció en versió doblada. No recomanada per a menors de 7 anys.

El còmic francès Dany Boon interpreta a un violinista d’una orquestra local extremadament garrepa, cosa que haurà de dissimular quan algú s’enamora d’ell, al mateix temps que descobreix que té una filla adolescent. El director del film debuta amb bon peu en la comèdia aconseguint ser número 1 al seu país, després de tres thrillers. En Cavayé no amaga la condició d’actualització (en forma, que no en fons) de la immortal peça teatral clàssica L’avar de Molière.

El sueño de Gabrielle
Entre el matrimoni de conveniència i l’”amour fou”

Dijous 20 de juliol, a les 20:15h (V.O.S.)
Divendres 21 de juliol, a les 21:15h (V.O.S.)

Títol original: Mal de Pierres
Direcció: Nicole Garcia.
Guió: N. Garcia i Jacques Fieschi.
Intèrprets: Marion Cotillard, Louis Garrel, Àlex Brendemühl, Brigitte Roüan, Victoire Du Bois, Aloïse Sauvage.
Drama romàntic. FRANÇA, 2016. 120’. Projecció en V.O. (francès) subtitulada. No recomanada per a menors de 12 anys.

Història romàntica que adapta la novel·la Mal de pedres, de Milena Agus. Retrat d’una dona que viu el desig d’una passió amorosa que no s’ajusta amb l’ordre social. Gabrielle té una certa aura dels personatges clàssics femenins del segle XIX i principis del XX. Empresonada en un matrimoni de conveniència, coneixerà en un sanatori, un tinent suís cultivat i sensible que despertarà la passió en ella. Bon ofici de Marion Cotillard i d’Àlex Brendemühl. Filmació acadèmica amb una resolució inesperada.

Ens veiem a la Sala Zazie!
Més informació a cineclubvila.cat

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.