,
18/05/2017
Cinema
Imatge de 'Estiu 1993'

Tot el que passa per la Sala Zazie

El Tour d'A continua a la Sala Zazie de Cineclub Vilafranca amb les darreres propostes: 'La región salvaje' i 'Estiu 1993' són dues grans pel·lícules que han recollit molt bones crítiques i reaccions per part dels espectadors. També us proposem un thriller angoixant com la pel·lícula argentina 'Nieve negra': Leonardo Sbaraglia, Ricardo Darín i Laia Costa com a protagonistes principals són garantia d'èxit. Aquesta setmana vinent també celebrem el Dia Internacional dels Museus de la mà de Vinseum i la pel·lícula 'Francofonia', que explica com el museu del Louvre es va lliurar de l'espoli nazi. Finalment, passa per la Zazie el Docs Barcelona amb una primera proposta (n'hi haurà més que us anirem explicant) molt interessant, 'In loco parentis'.

La región salvaje
Zona de No repressió dels impulsos

Dijous 18 de maig, 20:15h

Títol original: La región salvaje
Direcció i guió: Amat Escalante
Intèrprets: Simone Bucio, Ruth Jazmín Ramos, Jesús Meza, Edén Villavicencio
Ciència ficció/Drama. Mèxic, 2016. 100’. Projecció en V.O (castellà)

L’Alejandra treballa a la fàbrica i cuida del marit i dels fills. Té un germà que treballa d’infermer en un hospital. El vincle familiar no és tot el que comparteixen... Viuen en una petita ciutat de Mèxic on la hipocresia, la homofòbia i el masclisme estan molt arrelats. Les seves vides es veuran alterades quan la misteriosa Verònica els convenç que en una cabana del bosc hi ha un ésser sobrenatural que pot donar-los tot el plaer que s’atreveixin a demanar. Aquest melodrama social amb tocs de gènere fantàstic va guanyar el Lleó de Plata en el darrer Festival de Cine de Venècia al Millor Director.

Nieve negra
Els Caín i Abel de la Patagònia

Divendres 19 de maig, 19h
Dissabte 20 de maig, 20h
Diumenge 21 de maig, 19h
Dimecres 24 de maig, 20:15h

Títol original: Nieve negra
Direcció i guió: Martín Hodara.
Intèrprets: Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia, Laia Costa, Federico Luppi, Dolores Fonzi.
Thriller / Drama. ARGENTINA, 2017. 90'. Projecció en V.O. (castellà). No recomanada per a menors de 16 anys.

Marcos (Leonardo Sbaraglia) torna a l’Argentina amb la seva dona embarassada (Laia Costa) per dipositar les cendres del pare juntament amb el cos del germà, mort en un confús accident familiar quan era molt petit. Una vegada arribats al seu destí, aprofita l’estada per intentar convèncer el seu germà Salvador (Ricardo Darín) per vendre el terreny de la Patagònia que han heretat i cobrar la sucosa oferta d’una empresa minera, la qual es repartirien entre ells dos i la germana internada en un hospital psiquiàtric. Però les seves intencions planejades es compliquen quan Salvador s’hi nega i es retreuen actituds i històries ancorades al passat.

Estiu 1993
Donar sentit a l’absència

Divendres 19 de maig, 21:15h

Títol original: Estiu 1993
Direcció i guió: Carla Simón
Intèrprets: David Verdaguer, Bruna Cusí, Laia Artigas, Paula Robles, Paula Blanco,Etna Campillo, Jordi Figueras, Dolores Fortis, Titón Frauca, Cristina Matas,Berta Pipó, Quimet Pla
Drama/Comèdia. Espanya, 2017. 96’. Projecció en V.O (català)

Frida, una nena de sis anys, afronta el primer estiu després de la mort de la seva mare amb la nova família adoptiva. Al camp, envoltada de gallines, lluny del que ha estat el seu entorn fins aleshores, haurà de construir un nou món particular. El repte de la directora, que confessa haver filmat la seva pròpia experiència (com ella mateixa ens explicarà doncs comptarem amb la seva presència) consisteix en que l’espectador creï la història amb el que ens amaga a la mirada des del desconcert, la ràbia, la sorpresa i el plor de la nena. Guanyadora d’entre altres guardons al Festival de Berlín a la Millor Òpera Prima i Gran Premi del Jurat.

Francofonia
El complot que va salvar el Louvre de l’espoli nazi

Dimarts 23 de maig, 20:15h (V.O.S.)

Títol original: Francofonia, le Louvre sous l’Occupation
Direcció i guió: Alexander Sokurov.
Intèrprets: Louis-Do de Lencquesaing, Vincent Nemeth, Benjamin Utzerath, Johanna Korthals Altes.
Història / Art. FRANÇA, 2015. 87'. Projecció en V.O. (francès) subtitulada.

Celebrant el Dia Internacional dels Museus (18 de maig), VINSEUM i Cineclub Vilafranca projecten a la Sala Zazie Francofonia, le Louvre sous l’Occupation. A la França ocupada de la II Guerra Mundial les autoritats nazis decideixen protegir, tot i les circumstàncies, la més gran i valuosa col·lecció d’art del món: la que es troba a l’interior del museu del Louvre, a París. El director, utilitzant imatges d’arxiu, veus en off, vistes panoràmiques de la capital francesa i recursos propers a l’animació, explora la incòmoda relació entre el poder, l’art i la guerra. Presentació a càrrec d’Àngels Dalmau. Amb la col·laboració de VINSEUM – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i amb motiu del Dia Internacional dels Museus 2017.

In loco parentis
Llatí, matemàtiques i lectura a ritme de “rock’n’roll”

Dijous 25 de maig, 20:15h (V.O.S.)

Títol original: In loco parentis
Direcció: Neasa Ní Chianáin i David Rane.
Documental. IRLANDA, 2016. 99'. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada.

A Headfort, un internat per a nens i nenes, emplaçat a un edifici del segle xviii de portes secretes i boscos màgics que va fundar el John i l’Amanda, s’hi promulga el concepte in loco parentis. Es tracta d’una locució llatina adoptada en dret que es tradueix com en comptes dels pares, i que consisteix en atorgar responsabilitats a altres persones o institucions enlloc de fer-ho als menors. Als dos mestres precursors d’aquest mètode els ha arribat l’hora de jubilar-se, però abans ens obriràn les portes d’aquesta espècie d’Escola Hogwarts real per a compartir l’experiència.

Ens veiem a la Zazie!
Més info a cineclubvila.cat

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.