,
13/04/2017
Cinema
Imatge de 'Land of mine'

Una cartellera ben variada

Venim amb un repertori de pel·lícules ben variat per a aquests dies de setmana santa. La meravellosa 'Land of mine' obre el foc avui mateix amb una història contra la guerra i les conseqüències terribles que té. En aquest cas, l'acció transcorre a les platges daneses, plagades de mines, en acabar la II Guerra Mundial. Continuem amb la comèdia francesa 'Mañana empieza todo', una pel·lícula senzilla amb alguns tocs melodramàtics i protagonitzada per la relació entre un pare i la seva filla.

També tindrem a la cartellera el documental del penedesenc Pep Puig 'Els llibres i els dies', una necessària reflexió sobre el paper de les llibreries i les editorials independents a Catalunya.

Per la setmana vinent, tindrem 'El viajante', la flamant guanyadora de l'Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa aquest 2017.

Bajo la arena
Amb la fi de la guerra no comença la pau

Dijous 13 d’abril, 20:15h (V.O.S.)
Divendres 14 d’abril, 21:15 (V.O.S.)
Dilluns 17 d’abril, 19h No recomanada per a menors de 16 anys

Títol original: Under sandet (Land of mine)
Direcció i guió: Martin Zandvliet
Intèrprets: Roland Moller, Louis Hofmann, Mikkel Boe Folsgaard, Laura Bro
Drama. DINAMARCA, 2015.100’. Projeccions en V.O (Danès / Alemany) i subtitulada.

Acabada la II Guerra Mundial, el sargent Rasmussen ha de dirigir un grup de presoners nazis perquè netegin les mines plantades a la sorra de les platges daneses. El Sargent, satiritzat pel que porta viscut, creu que no tindrà compassió en veure com els que havien deixat allà les mines salten pels aires en les desactivacions fallides, fins que comprova que l’escamot presoner que està a les seves ordres el composen fràgils cadells del Reich amb mirada espantadissa que, tot i l’horror, son capaços de fer jocs a la platja. Bajo la arena toca l’episodi poc conegut del tracte als presoners nazis en mans dels aliats. Va representar a Dinamarca en els oscars d’enguany optant al premi a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

Mañana empieza todo
Comèdia familiar amb tocs melodramàtics

Divendres 14 d’abril, 19h (V.O.S.)
Dissabte 15 d’abril, 20h
Diumenge 16 d’abril, 19h
Dimecres 19 d’abril, 20.15h

Títol original: Demain tout commence
Direcció: Hugo Gélin
Guió: H.Gélin, Mathieu Oullion, Jean-André Yerles
Intèrprets: Omar Sy, Clémence Poésy, Antoine Bertrand, Gloria Colston, Karl Farrer.
Comèdia. Drama, França, 2016. 115'. Projecció en versió doblada excepte divendres, que serà en V.O. subtitulada (francès).

Hugo Gélin dirigeix l’actor Omar Sy, molt reconegut pel seu paper de cuidador d’un tetraplègic en un dels films més taquillers de França Intocable, en el remake de la pel·lícula mexicana més exitosa de la història: No se aceptan devoluciones (2013). Samuel, un jove solter que viu despreocupat a les platges del sud de França, sense cap lligam ni responsabilitats, rep un dia la visita d’un dels seus antics amors amb una notícia que li canviarà la vida. Acaba de ser pare i s’ha de fer càrrec de la seva filla Glòria, de pocs mesos. Incapaç de cuidar del seu nadó, farà tot el possible per trobar la mare de la criatura, però els seus esforços seran infructuosos. Passarà el temps i es crearà una molt bonica relació entre pare i filla.

Els llibres i els dies
Les editorials i llibreries independents a Catalunya

Dimarts 18 d’abril, 20h

Direcció: Pep Puig
Documental. ESPANYA, 2016. 115'. Projecció en V.O. (català).

Els llibres i els dies és una pel·lícula coral, un documental que dóna veu i parla del dia a dia dels llibreters i editors independents catalans, de les seves rutines i preocupacions. A través de diversos testimonis el documental descriu la situació actual que travessa el llibre i la necessitat d’adaptar-se als canvis provocats per la crisi econòmica i l’arribada d’internet. El documental mostra també, a través del seguiment del procés d’edició de dos llibres de les editorials independents Raig Verd i Edicions del Periscopi, la part menys coneguda del món editorial, la dels oficis intermedis que hi ha entre l’editor i el llibreter. Un món ric i divers que incorpora nombroses professions: corrector, traductor, maquetista, il·lustrador, impressor, distribuïdor, o comercial, entre d’altres. Organitza l’acte: l’Odissea Associació Cultural. Accés gratuït.

El viajante
Esclaus de la societat que els ha tocat viure

Dijous 20 d’abril, 20:15h (V.O.S.)
Divendres 21 d’abril, 21:15h (V.O.S.)

Títol original: Forushande (The salesman)
Direcció i guió: Asghar Farhadi.
Intèrprets: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Babak Karimi.
Drama. IRAN, 2016. 125’. Projecció en V.O (persa) subtitulada. No recomanada per a menors de 12 anys.

Emad i Rana, matrimoni sòlid, viuen en un pis amb perill d’esfondrament. Les presses per trobar un altre habitatge els fa acceptar el primer pis que els ofereix un col·lega de la companyia de teatre de la qual són membres i on preparen la representació de l’obra Mort d'un viatjant de l’Arthur Miller. La nit que l'Emad baixa al supermercat i la Rana, disposada a dutxar-se, obre la porta a qui ella pensa que serà el seu marit, canvia tot. L’atac d’un desconegut, que potser es confon de víctima, erosiona el matrimoni. Amb subtils paral·lelismes entre l’obra teatral i la vida real, afloraran tensions matrimonials i socials causats per l’ancestral sistema patriarcal i de classes amagat en la que vol ser la moderna societat iraniana. Amb El viajante, el director iranià Asghar Farhadi, va guanyar el segon oscar que no va recollir personalment degut al veto migratori del nou president dels EE.UU.

Ens veiem a la Zazie!

Més informació a cineclubvila.cat

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.