,
27/08/2013
Menjar

Pop Cakes

Les Cup Cakes estan de moda, però per aquelles persones que som una mica massa llamineres, i ens agrada provar una mica de tot,... o per aquelles persones a qui una magdalena els resulta més del què voldrien menjar... aquí tenim les noves Pop Cakes.



Es tracta d’unes boles, fetes amb la massa d'una coca tradicional i amb decoració agradable al paladar i a la vista.



A veure què us sembla.

Per fer-les només heu de seguir les instruccions següents:

  1. Batre 2 ous

  2. Hi afegim 100 grams de sucre i remanem bé.
  3. Tamisem 200 gr de maizena i un sobre de llevat Hacendado i ho afegim a la mescla anterior
Ho barregem tot bé.
  4. Hi afegim una tassa d’oli d’oliva verge.
  5. Hi afegim mitja cullerada petita de sal.
  6. Hi afegim un raig de llet: mitja tassa de cafè.
  7. Ho posem a un motlle de pastissos i ho enfornem 30 minuts a 160º, fins que pugi la massa i ens quedi com una coca.
  8. Per saber que la coca està ben cuita hem de punxar-la amb un escuradents, i si aquest surt net voldrà dir que ja podem parar el forn.

  9. Aleshores esperem uns minuts a què la coca es refredi i procedim a esmicolar-la.

  10. Tot seguit hi afegim 250 grams de xocolata foundant ja desfeta.

  11. Amb les mans ben netes, i si voleu amb l’ajuda d’unes culleretes de postres, procedim a fer les boles i les anem deixant refredar a la nevera.
  12. Per anar bé, les hi hem de deixar 30 minuts, perquè s’enforteixin i no se’ns desmuntin al clavar-hi els pals de fusta.

  13. Finalment, fem la decoració de les pop cakes. Això anirà al gust de cadascú: amb xocolata blanca, amb Lacasitos, amb sucre, xocolata en pols, fruits vermells, coco, ametlles... Aquí no hi ha límits per gustos ni per creativitat!

  14. Això sí, abans de clavar el pal de fusta a la bola hue de sucar-lo amb xocolata foundant perquè després quedi ben fixat.
  15. Un últim truc... per fer la presentació ben xula, vaig agafar un test de fusta que tenim, el vaig omplir de porexpan forrat amb paper de plata (amb paper verd potser hauria quedat més autèntic) i hi vaig clavar les pop cakes... A la fotografia queda més clar :)

Espero que us agradi tan com van agradar als meus amics!

Fins la propera!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

La Marta Masqué és una jove llicenciada en Periodisme, gran aficionada de la cuina i la fotografia. Havent-li detectat celiaquia als 24 va veure la necessitat d'endinsar-se en la cuina i poder adaptar qualsevol recepta sense gluten. Aquest blog esdevindrà un receptari adaptat per a totes aquelles persones que poden tenir intol•leràncies al gluten, la llet, la fructosa, els fruits secs, diabètics, etc.

02/01/2021
9 canelons es va menjar el meu germà. Ah, i de segon, pollastre farcit amb prunes, i de postres algun torró i tot! 
17/07/2014
Després de força, massa, dies sense publicar-vos cap recepta he de dir que l’espera ha valgut la pena. Això de casar-se m’ha robat més temps del previst, però a canvi torno amb una Thermomix i un munt de receptes i idees per anar provant!
06/03/2014
  Hola de nou! Ja sé que és temps d'operació bikini i que els dolços no ens acaben de convèncer, però aquest és un dels més lights i saludables que he fet fins ara. 
19/02/2014
Per festes de Nadal el meu germà gran es va presentar a casa amb kilos i kilos de llimones del seu jardí… moltes llimones, moltíssimes! Entre la meva mare, una de les meves cunyades i jo ens les vàrem repartir, però...
18/02/2014
Aquesta recepta la vaig treure del portal CuinaRDiari  i la vaig adaptar  substituint la farina de blat per la mateixa i el s
12/01/2014
Aquestes festes de Nadal han estat, com sempre i per a tots, plenes de menjar. I, amb una mica de sort, menjar del bo que no acostumes a cuinar i/o menjar els dies de cada dia.
29/09/2013
  La mare ha fet 66 anyets, rodons, eh? I, com ja va sent tradició, he portat les postres.