Vinyes

Foto: 

Marc Guitart
Vinyes del Penedès

Els cellers del Baix Penedès busquen el seu espai

La nova guia del Consell Comarcal vol donar més visibilitat a l’enoturisme
Marc Guitart
,
27/05/2014
Entorn

El Baix Penedès és una comarca amb costa, la qual cosa comporta una gran afluència de turistes durant la temporada estiuenca, que busquen les seves platges i el mar. Però el Baix Penedès també és una comarca de vinyes i d’un enoturisme emergent, que pot donar una altra vessant complementària al turisme de sol i platja.

Per aquesta raó, des del Consell Comarcal del Baix Penedès han iniciat una estratègia de promoció dels cellers de la comarca, de manera que l’oferta enoturística pugui arribar a tot aquest flux de gent que visita les platges. Així és com ha nascut la ‘Guia de cellers del Baix Penedès’, fruit de la col•laboració de Consell, amb la Diputació de Tarragona i Enoturisme Penedès.

  • imatge de control 1per1

A la guia s’hi troben representants els vuit cellers actius de la comarca, tres d’ells situats al Vendrell (Avgvstvs Fòrum, Barthomeus i Jané Ventura), tres més a Bonastre (Cal Lluïsot, Partida Creus i Sicus), un a Albinyana (Cal Santó) i un a Santa Oliva (Mas Perdut). A la guia s’hi especifica informació sobre cada celler, amb les visites guiades que es fan, els horaris i les dades de contacte, a més d’un mapa on s’els situa.

“Creiem que l’enoturisme és una eina de qualitat que hem de saber potenciar”, explica la consellera comarcal Marifè Merchan, “ja que ens pot portar gent tot l’any, no només a l’estiu”. El president del Consell Comarcal, Joan Olivella, afegeix que tot el que és la costa “ja es ven bé”, i que ara falta que aquest turisme “entri cap a l’interior de la comarca”. En total s’han editat 2.000 guies, en català i castellà, que en breu tindran l’acompanyament d’una pàgina web, on es podrà consultar tota la informació.

La importància dels restauradors

Des dels cellers de la comarca es valora bé aquesta iniciativa, que consideren un primer pas. Josep Maria Llasat, del celler Barthomeus, creu que cal fer campanyes “dirigides a la gent que ve a la costa a estiuejar”. Per Llasat, és indispensable la bona entesa amb el sector de la restauració, perquè quan aquesta gent vagi als restaurants puguin trobar els vins del territori. “Si proven els vins als àpats, segurament tindran més ganes de veure i conèixer els cellers”, conclou.

Sebastià Pie, de Cal Lluïsot, corrobora que cada cop “hi ha més interès en veure els cellers”, però creu que la feina està lluny d’haver finalitzat. “Cal convèncer a tots els visitants que aquí hi ha de tot i bo”, afirma. Una de les iniciatives que es podria realitzar en aquet sentit és fer visites de restauradors als diferents cellers. La nova guia es pot trobar en diferents establiments turístics i punts d’informació.
 

A

També et pot interessar