Foto: 

Cedida
Gamba de Vilanova, acabada de pescar

Vilanova torna a reivindicar la seva gamba

La nova campanya aplega 37 restaurants i permet veure en persona com es pesca
Marc Ortiz
,
29/10/2014
Menjar i beure
La gamba de Vilanova protagonitza per segon any consecutiu una nova campanya de promoció. Gamba't Vilanova és el nom d'una campanya que està duent a terme diverses accions que van molt més enllà de la publicitat. Un total de 37 restaurants vilanovins s'han sumat a la iniciativa, però les novetats van molt més enllà. Enguany per primer cop es podrà veure en primera persona com es pesca aquest marisc tan preuat. Tot i que a la llotja vilanovina els tresors són diversos, s'ha escollit la gamba com a protagonista per la seva excel·lència.

Que la capital del Garraf és un dels referents en cuina marinera no és cap novetat. Però massa vegades la humilitat ha deixat en un segon terme productes que no tenen res a envejar a ningú. Amb el tercer port pesquer de Catalunya, Vilanova pot portar el peix i el marisc del mar a la taula en qüestió de molt poques hores. Tots els dies poc abans de les quatre de la tarda arriben a port les barques que pesquen la gamba de Vilanova. A mitja tarda, ja la podem trobar ben fresca al Mercat o a les peixateries de la ciutat. També als restaurants adherits a la campanya.

La manera més senzilla de tastar la gamba de Vilanova és passant-la uns segons per la planxa i salant-la. No cal tenir gaires dots de cuiner per assaborir l'essència d'aquest fruit del mar tan exquisit. Però el ventall de possibilitats gastronòmiques de la gamba de Vilanova és molt més ampli. Als restaurants adherits a la campanya s'hi poden trobar propostes diverses, molt diferents entre sí. De fet, podem arribar a assaborir un menú complert en què la gamba és la protagonista a tots els plats, incloses les postres.

  • imatge de control 1per1

La campanya acaba de començar i s'allarga fins el 9 de novembre, coincidint amb el dia culminant de la Fira de Novembre. Una de les novetats de l'any va ser el concurs culinari celebrat a la plaça de la Vila, en què quatre cuineres van demostrar les seves habilitats cuinant amb la gamba com a protagonista.

D'altra banda, l'organitza l'Escola Nàutica torna a organitzar activitats diverses. Una d'elles ja és coneguda: una visita a la llotja del peix culminada amb una degustació de gambes. Però la gran novetat d'enguany són les sortides en llanxa ràpida o veler (segons quina sigui la velocitat que l'usuari desitgi) fins arribar al calador on les barques vilanovines pesquen les gambes i, d'aquesta manera, veure el procés de pesca en directe.

Una altra proposta és el concurs de fotografia per Instagram i xarxes socials. Per participar-hi, caldrà fotografia les gambes que hi ha als aparadors dels establiments adherits.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar