Foto: 

Víctor Merencio
Sonaprop es va estrenar amb Andrea Motis & Joan Chamorro

Et donem 3 motius per no perdre’t el Sonaprop 2015

Judit Neddermann, Guillamino i Colomo, reclams del Sonaprop, el cicle de concerts organitzat per El Centre de Llorenç
Gemma Urgell
,
26/02/2015
Música
Vuit edicions té ja el Sonaprop, el cicle de concerts que organitza El Centre de Llorenç i que diumenge passat, 22 de febrer, es va estrenar amb el primer, d’Andrea Motis i Joan Chamorro. Encara queden tres concerts més i des del Surtdecasa Penedès creiem que no falten motius per assistir a alguna de les propostes del Sonaprop.

Com que la llista podria ser molt llarga, et donem només tres raons prou sòlides:

1.- Per qui hi ha darrere del Sonaprop
No són una empresa ni una marca de cervesa. Els organitzadors del Sonaprop són un grup de voluntaris membres de l’ateneu El Centre de Llorenç, que els agrada la música i volen oferir música en directe a la seva població. L’any 2001 des d’aquesta entitat es va decidir organitzar concerts de música en directe amb un format molt proper, uns cafè-concerts que l’any 2002 es van denominar Sonaprop i que, després d’uns anys sense festival, l’any 2011 joves de l’entitat van continuar la tasca. Josep Guillén és un d’aquests joves, membres de la comissió organitzadora dels concerts i destaca que “Llorenç és un poble amb un moviment associatiu cultural important, d’on sorgeixen iniciatives que ajuden a cohesionar socialment el poble i on, en el cas del Sonaprop, contribuïm a fer més propera la música en directe”. “Evidentment no és senzill organitzar un cicle de concerts d’aquest nivell des d’una entitat sense ànim de lucre”, reconeix Guillén. Una de les debilitats d’organitzar-ho així és que no sempre hi ha persones disposades a aportar gran part del seu temps al voluntariat i hi ha el perill de què iniciatives com aquesta es deixin de fer.    

  • imatge de control 1per1

2.- Per on es fa el Sonaprop
Les anteriors edicions del Sonaprop es feien a El Centre de Llorenç, malauradament ja no es pot fer en aquesta sala de teatre per problemes tècnics. Des de Surtdecasa Penedès creiem que el canvi ha anat a molt millor perquè, si tenim en compte que som al Penedès i que cada cop més la simbiosi cultura i vi van més de la mà, és perfecte que el Sonaprop es faci a Heretat Sabartés, un palauet preciós del segle XVIII rodejat de vinyes. És concretament a l’antic celler on tenen lloc els concerts i, segons Guillén, “aporta un ambient acollidor i molt càlid, així com unes bones condicions acústiques per escoltar la música en directe”. A més, per si no fos poc, en cada concert es pot degustar vi del celler Sumarroca, propietaris d’Heretat Sabartés.

3.- I evidentment, per la música del Sonaprop!
No ens oblidem del més important: els concerts! Evidentment que un dels motius pels quals el Sonaprop triomfa és per la seva proposta musical. Amb Andrea Motis i Joan Chamorro la setmana passada van penjar el cartell d’entrades exhaurides. Però si hi ha ganes de Sonaprop, encara queden tres concerts més: el pop d’autor d’arrels mediterrànies de Judit Neddermann en format quartet, aquest diumenge 1 de març; Guillamino i els seus Control Z’s amb un concert soul i funk presentant el disc “Un altre jo”, diumenge 22 de març, i tancarà el cicle Joan Colomo presentant l’últim treball “La fília i la fòbia”, diumenge 28 de març.

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Totes les entrades del Sonaprop es poden comprar anticipadament a través d’internet a www.sonaprop.ppcc.cat o bé el dia del concert tot i que l’organització adverteix que l’aforament és limitat.

A