Entorn
,
2017
Dissabte 15 de juliol, 7h
Capdella, pla de Tuberia
La Torre de Capdella

8a Vertical Cabanera

La Vertical Cabanera, la cursa vertical en la qual els corredors hauran de pujar a l'imponent Montsent de Pallars. Serà l'única cronoescalada puntuable al Vertical Kilometer World Circuit i on hi participaran els millors atletes del planeta d'aquesta modalitat.
Els competidors hauran de superar la ruta que uneix Capdella, a 1420 metres d'altitud, amb el cim del Montsent a 2833 metres, en poc més de 5 kilòmetres, assolint 1460 metres de desnivell.
Emmarcada en el II Festival de Senderisme Vall Fosca Pirineus, hi ha tres rutes guiades per arribar a la meitat del recorregut i poder animar els corredors. Les tres rutes estan pensades per a tots els nivells de dificultat.

Programa: 

De 7:15h a 8:15h: Entrega de dorsals al Pla de Tuberia.
8:45h: Concentració de corredors a la plaça de Capdella.
8:50h: Breafing de sortida per a tots els corredors.
9h: Sortida en massa de totes les categories femenines.9:15 hores: Sortida en massa de totes les categories masculines.
10:10h: Tall horari a la Cabana del Pastor.
10:15h: Previsió d’arribada al cim del primer corredor.
12:30h: Se servirà el dinar al Pla de Tuberia.
14h: Entrega de trofeus al Pla de Tuberia.

Preu: 

45€

Inscripcions: 

Enllaç per inscriure's a la Vertical Cabanera

Enllaç per inscriure's a les rutes guiades per animar els corredors

Fitxa tècnica: 

Sortida des de la plaça del poble de Capdella situat a 1420 metres d’altitud, recorrerem els carrers travessant el casc urbà. Finalitzat aquest tram seguirem per un camí que ens portarà a un petit pont des d’on començarà la veritable pujada. Creuarem la carretera i continuarem pel sender travessant uns prats. Seguidament abandonarem el camí per continuar fins la Cabana del Pastor, una de les parts més dures de la carrera. Allí trobarem el primer avituallament líquid i sòlid.
Aquest és el punt intermig de la carrera amb 730 metres de desnivell acumulats i 3 kilòmetres de distància recorreguts. En aquest punt és on es troba el primer i únic tall horari.
Continuarem per una carena suau però a mesura que anem pujant ens trobàrem amb la segona part més dura del recorregut. Seguirem per una canal estreta i al sortir d’ella el prat alpí es transformarà amb roca i un sender ens indicarà l’arribada al cim del Montsent de Pallars, de 2883 metres d’altura. Haurem recorregut 5’2 km i 1436 metres de desnivell.
El descens es realitzarà per la cara oposada a la pujada i estarà correctament senyalitzat.

Organitza: 

Club d'Esquí de la Pobla de Segur
Ajuntament de la Torre de Capdella

Més informació: 

Web de la 8a Vertical Cabanera
Web de l'Ajuntament de La Torre de Capdella

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1