Música
,
2017
Diumenge 10 de desembre, 20h
Cafè del Teatre
Lleida

Concert de Urbàlia rurana i Criatures

Aquest concert forma part del cicle Circuit Folc 2017.

Dedicat a la música popular valenciana i mediterrània, el grup Urbàlia Rurana es va fundar el 1990 i, des de llavors, ha editat sis discos i ha ofert concerts arreu de l’Estat espanyol i altres països d’Europa. A més, els seus membres són actius impulsors de projectes artístics i festivals de música popular al País Valencià. La reelaboració de cants i danses tradicionals per al seu repertori de concert i la recuperació del ball folk són alguns dels trets característics de les seves actuacions festives. Ara presenten el seu darrer disc, De tornada a les ribes (Mésdemil, 2017), un àlbum amb una vintena de peces: cançons populars valencianes, temes de tradició mediterrània i composicions pròpies inspirades en l’imaginari d’aquest mar, territori sonor de diverses cultures. 

Josep Sebastià, dolçaina, tarota, flauta i veu. Carles Gil, acordió, mandoles i veu. Toni Torregrossa, guitarra, guitarró i veu. Joan Buigues, tuba. Bernat Pellisser, bateria i percussions. 

Senzilla, popular i gustosa com el pa amb tomàquet, la música del duet Criatures no té secrets però si molta substància. El vallesà Marçal Ramon (acordió) i l’empordanès Ivó Jordà (gralla), guanyadors del IX Concurs Sons de la Mediterània, presentaran en directe al Circuit Folc les cançons del seu primer disc, Taumàtrop (Picap 2017).

Preu: 

8€

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1