Música
,
2015
Dissabte 7 de novembre, 00:30h
Lokal VDM
Vilanova de Meià

3a Nit de cantautors al Lokal VDM

Com ja és tradició, l'Associació de Joves de la Vall de Meià organitza la vigilia de la Fira de la Perdiu la Nit dels cantautors. 
En aquesta 3a edició el cap de cartell és XAVI MAYORA i portarà al Lokal el seu treball 'Nu i a la terra'.  

Xavier Mayora va nèixer a Tarragona el 1972. Als quinze anys començà els estudis de guitarra clàssica però aviat es decantà cap a la música moderna i la composició. El 1992, va fundar el grup de rock lacetà Alquimistes Folls amb el que durant deu anys  va realitzar més d’un centenar de concerts per tot Catalunya i va enregistrar quatre treballs discogràfics. També va col·laborar en diverses performances amb l’artista visual Rafel Seguí “Serres” presentades a la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega,  a l’Aquelarre de Cervera, a la Marató de l’Espectacle del Mercat de les Flors de Barcelona i a Televisió de Catalunya.

El 2003, inicià una nova etapa artística sota l’alterego de Comandante Rock més marcada per la cançó protesta i la poesia reivindicativa i en la que va comptar amb la col·laboració habitual i el mestratge del mític guitarrista Emili Baleriola. El 2011, va conèixer al músic i productor Diego Paqué amb el que enregistrà el que seria el primer treball discogràfic de Xavier Mayora en solitari: Nu i a la terra.

Entre els anys 2002 i 2010, també va ser responsable de l’organització de les nou edicions del Festival Alternatiu Independent Figa Rock, portant als escenaris d’un camp de rostoll del petit poble de la Figuerosa (a la Segarra històrica) el bo i millor de la cançó d’autor i poesia catalana.

Nu i a la terra (2012) va ser enregistrat i mesclat a casa seva, i va comptar amb la col·laboració especial dels cantautors Eduard Canimas i el Petit de Cal Eril a la cançó Pepites d’or. En aquest treball Xavier Mayora experimenta entre diversos estils musicals per reforçar i donar coherència a unes lletres poètiques i desacomplexades que canten a favor de l’amor passional i la llibertat desenfrenada, i en contra de la injustícia i la hipocresia socials.

Entre el misticisme oriental, el rock dels 60-70, la poesia i la cançó protesta, aquest cantautor rural troba l’equilibri necessari per concebre una obra totalment personal i visionària, sensible i penetrant. Cançons com Carrer de mala mort, Pregària a Gaia, La dona i la serp o S’acosta la civilització ens transporten a les entranyes de l’imaginari propi de Xavier Mayora i ens obren la porta a una altra manera de percebre la realitat i els temps que ens toquen viure.

Nu i a la terra va ser presentat al Teatre de Ca l’Eril de Guissona, al Cicle de Concerts a la Fresca de Tàrrega, a l’Slàvia de Borges Blanques i al Harlem Jazz Club de Barcelona dins del Festival Barnasants2014.

 

  • imatge de control 1per1