AGENDA
Arts
Del 4 de setembre de 2016 al 12 de febrer de 2017
2016
Espai Guinovart
  • Agramunt

Exposició 'Diferents mirades'

El proper diumenge, dia 4 de setembre de 2016, a les 12.30h, tindrà lloc a la inauguració de l’exposició de Josep Guinovart 'Diferents mirades', comissariada per la historiadora de l’art, Lara Vidal i Santorum.

Entre els ulls que ens miren des de les obres, evolucionem cronològicament mentre l’artista va narrant-nos la realitat que viu. En uns inicis, hi observem la influència de l’estil romànic: línies clares, figures planes i ulls grossos que observen i vigilen el fidel. Aquesta admiració per l’art del segle XII quedarà retratada per a la posteritat gràcies a la fotografia feta sota l’absis de Sant Climent de Taüll, llavors ja ubicat a Barcelona. Guinovart, acompanyat de Modest Cuixart, Marc Aleu, Antoni Tàpies, Joan Josep Tharrats, Jordi Mercadé i Jaume Muxart, somriu a la càmera de Català-Roca, que immortalitza aquesta connexió. Aquests mateixos ulls romànics miren sota l’ombra de Picasso, un mestre sempre present en Guinovart. És així com un cubisme tímid es deixa veure en alguna obra. Un retrat d’un torero ens mostra que l’artista també plasmà aquesta pràctica; com deia Monet, és un dels espectacles més bells, més curiosos i més terribles que hom pot veure, però amb un univers que aclapara els creadors.

Més informació:
Espai Guinovart

exposició, Agramunt, Espai Guinovart, art, Guinovart, 'Diferents mirades', setembre, octubre, novembre, decembre, gener, febrer, 2016, 2017, Surtdecasa Ponent

Et pot interessar

Porc Passió
De l'1 al 30 de novembre
Lleida
Dàmaris Gelabert
Diumenge 26 de novembre, 18h
Alpicat
La verema dels 80. Una emigració civilitzada
Del 7 d'octubre al 26 de novembre
Palafrugell
Leandre
Del 4 de novembre al 28 de gener
Lleida
El Més Petit de Tots
De l'11 al 26 de novembre
Lleida
Vidal
Del 27 d'octubre al 30 de novembre
Lleida
David Carabén
Dimarts 28 de novembre, 19h
Lleida