AGENDA
Arts
Del 27 de març al 29 d'abril
2017
Institut d’Estudis Ilerdencs
  • Lleida

Exposició 'Fila 7'

Del 27 de març al 29 d’abril, l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida, acollirà l’exposició 'Fila 7, cinemes amb història', un reportatge del fotògraf documentalista Juan Plasencia, representat per l’agència Zoom, en el marc de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. Organitzada per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida, aquesta exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (Diputació de Lleida). Aquesta exposició ha itinerat per diverses ciutats de l’estat com Madrid, Castelló i Barcelona. També es va estrenar un curt (5') en els 43 cinemes de sala única coincidint amb la inauguració del Festival de Cinema de Sant Sebastià.

'Fila 7, cinemes amb història' és un reportatge que reuneix els testimonis de persones que estan al capdavant dels 43 cinemes de sala única que hi ha a Espanya. Alguns d'aquests cinemes porten més de dos segles a l'esquena. Ara, aquestes llegendàries sales lluiten per no tancar.

En temps de multisales i de consum de cinema a través de diverses plataformes telemàtiques, aquests cinemes constitueixen un patrimoni d'indubtable valor cultural, històric i arquitectònic que s'està extingint lenta i inexorablement. En la majoria dels casos, aquestes sales van deixar de ser rendibles des de fa molt temps, però s’han resistit a tancar perquè aquests cinemes no són només un negoci, sinó una llar per aquells que hi han viscut. Com és el cas d’en Joaquín Fuentes, gerent dels cinemes de Peñaranda de Bracamonte i Astorga, que va néixer al cinema d'estiu on treballaven els seus pares.

xposició, fotografia, art, cinema, sala, Juan Plasencia, Surtdecasa Ponent, 2017, març, abril

Et pot interessar

Dijous 29 de juny, 22h
Castellví de la Marca
Clarianes de bosc
Del 5 al 23 de juliol
Santa Coloma de Farners
Cultura popular
Del 28 de juny al 15 de juliol
Mollerussa
4a La Nit dels Gats
Diumenge 25 de juny, 20:30h
Vilanova de Bellpuig
Sorprèn, però és ciència!
Dijous 6 de juliol, 19h
Lleida
Carles Congost. Maletas Violentas
Del 19 de maig al 15 d'octubre
Lleida
Campanar Santa Maria
Dissabte 24 de juny, 20:30h
Vilafranca del Penedès