Arts
,
2016
Del 20 de juliol al 15 de setembre
Demarcació de Lleida del COAC
Lleida

Exposició "Vers una tradició viva. José Antonio Coderch"

Des del 20 de juliol, i fins al proper 15 de setembre, podeu gaudir de l’exposició Vers una tradició viva. José Antonio Coderch a la Demarcació a Lleida del COAC.

La mostra permet aproximar-nos als projectes d'obres de l'arquitecte. A diferència d'altres arquitectes de la seva època que varen rebre una formació clàssica, Coderch no partia de l'academicisme, sinó de les referències de l'arquitectura popular i de la tradició constructiva; el gran grup de projectes d'habitatges protegits que els primers anys va abastar com a conseqüència de la reconstrucció després de la guerra civil, que li varen donar possibilitats d'experimentar al voltant de les agrupacions d'habitatges i de l'habitatge mínim; els anys d'arquitecte municipal de Sitges de 1941 a 1951 que li van permetre un interessant estudi al volant de l'habitatge unifamiliar on va establir les bases del que constituiria l'ideal d'habitatge i les relacions de l'interior a l'exterior; les relacions de l'arquitecte amb l'estranger, en particular amb Itàlia i els països escandinaus que el varen influir i varen apreciar la seva arquitectura a finals dels anys 40.

En l'exposició es troben molts projectes no publicats en les monografies de l'arquitecte i avantprojectes de treballs coneguts que permeten establir relacions molt suggerents entre ells.

Més informació: COAC Lleida

  • imatge de control 1per1