Arts
,
2017
Dijous 16 de març, 20h
Teatre Principal
Lleida

Projecció del documental 'Flames'

El Teatre Principal acollirà el 16 de març el documental 'Flames', coincidint que aquest març són Falles i que és el primer any que són Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO!

Es tracta del documental de Paulí Subirà que se centra en la història d'una Falla com mai abans s'ha vist. Des de la creació del monument al taller de l'artista faller Manolo García, passant per la 'plantà' i culminant en la cremà d'aquesta important obra en la Falla de Na Jordana en el seu 560 aniversari.

El documental narra les grans fites de la vida fallera com la 'plantà' o la 'ofrena' però també els moments íntims al taller de l'artista i la comissió fallera. Tot això, emmarcat per la banda sonora original realitzada per Borja Penalba. L'espectador sent la simfonia de la pólvora, el ritual de la 'mascletà' i vibra al ritme dels petards, el foc i el color. Les bandes de música prenen els carrers amb cercaviles de diferents 'casals' fallers. Definitivament, sense soroll i sense música, les falles no serien el mateix. Tot l'ambient, les sensacions, els sentiments i les emocions viscudes en Les Falles queden plasmats en aquest documental únic en el seu gènere.

Més informació: Teatre Principal

  • imatge de control 1per1