Animac, 2017, Març, Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, Lleida, Segrià, Surtdecasa Ponent

Foto: 

Cedida
Les projeccions d'Animac giraran a l'entorn del lema 'Contra el vent'

Tot a punt per l'Animac més a 'contra vent'

Del 2 al 5 de març aterrarà de nou a Lleida la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya
Cristina Mongay
,
21/02/2017
Arts
L’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, ja ho té tot a punt per obrir les seves portes! Del 2 al 5 de març aterrarà de nou a la ciutat de Lleida i ho farà amb una programació i uns convidats excepcionals! Enguany el certamen celebra la 21a edició i les seves projeccions giraran a l'entorn del lema 'Contra el vent / Against the wind', que constatarà la capacitat dels artistes de renovar la mirada i d’ajudar a fer més amable aquest món. Vols saber-ne més? Doncs segueix llegint!
En aquesta edició Animac ha rebut 640 pel·lícules, majoritàriament europees, nordamericanes i asiàtiques

Programació
La programació de l’Animac manté la línia d’altres edicions, amb les sessions habituals de Curtmetratges, Futur Talent, Monogràfics, Petit Animac, el gran espai de tallers i activitats gratuït Animacrea i la part professional de Networking & Pitch.

Pel que fa als films, s’ha confirmat la projecció del llargmetratge filipí 'Saving Sally', dirigit per Avid Liongoren, un film gravat al llarg de deu anys que combina imatge real i animació en una història d’amor i fantasia.

També destaca la projecció del curt d’autor 'Retrospectiva Igor Kovalyov', una de les figures més destacades de l’animació post-soviètica; el llarg 'Historias de amor y masacre', d'en Jordi Amorós, una vidriòlica visió d'una Espanya per definir; i el llarg 'La jeune fille sans mains', basa en un dels relats més obscurs dels Germans Grimm, el debut en la direcció del guardonat animador francès Sébastien Laudenbach.

Podeu consultar-la al complert aquí



Convidats d’excepció
El talent local i més internacional hi serà molt present a l’Animac 2017.

Per primer cop vindran a Lleida amb la conferència 'Així vam fer les animacions a Un Monstruo viene a verme' el dissenyador de personatges i director d’art Adrià García (Headless) i l’animador Javier Verdugo (Grassworks Barcelona). Tots dos i els estudis que representen han estat els responsables dels preciosos contes animats que inclou la molt guardonada pel·lícula de J. Bayona.

Un altre nom destacat d'aquesta edició és el cantant i guitarrista Benjamin Scheuer que ha confirmat la seva presència i que juntament amb l’animador britànic Peter Baynton, ens explicaran el paper de l'animació als seus videoclips. A més, Benjamin Scheuer actuarà, per primer cop a Espanya, presentant les cançons del seu disc 'The Lyon'. Scheuer, en el marc del festival, farà una actuació i parlarà amb Baynton de la relació creativa entre músic i animador a l'hora de fer videoclips.

De totes maneres, els protagonistes indiscutibles de l’Animac seran l’animador de prestigi internacional ucranià Kovalyov i l’animador holandès Michael Dudok de Wit, autor del magistral llargmetratge 'La tortuga roja'. Tots dos, com la resta de convidats especials del certamen, oferiran una masterclass.



Petit Animac i Sessions Escolars
Animac també se’n recorda dels més petits de la casa, amb la popular secció Petit Animac i les Sessions Escolars que enguany baten record de visites amb més de 9.500 nens i nenes de tota la província de Lleida.

Petit Animac és un aparador per a l’animació no comercial i busca el desenvolupament de la imaginació i dels valors amb peces com el llargmetratge 'Ma vie de Courgette', guanyadora entre molts altres premis del Gran Cristal del Jurat i del Premi del Públic al prestigiós festival d’Annecy. Es tracta d’un llargmetratge en stop motion dirigit per Claude Barras i centrat en 'Carbassó', un nen de nou anys que, després de la mort de la seva mare, és traslladat a un orfenat.

Per als més petits es continua oferint la secció Short&Sweet, dedicada a una franja d’edat d’infants entre 0 i 3 anys, amb acurades imatges i sons, de durada reduïda perquè els més petits també puguin gaudir d’Animac.

Entre les  novetats d’enguany hi ha la sessió White Cube, una selecció de les obres més arriscades que ocupen un espai entre el cinema i la galeria d’art; i el programa #Animac4teens, una programació pensada pel públic teenager.



Tallers d’animació
En el marc de l’Animacrea, s’organitza set tallers que tindran lloc en diferents escoles i centres educatius de Lleida. La primera sessió  serà el Taller de Creació Audiovisual a l’Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol (EAM) impartit per l’artista de Nova York Catya Plate sota el títol 'L’aigua és vida: Imagina’t un món on l’aigua és el recurs més escàs i valuós'. Aquest taller convidarà als estudiants a imaginar i crear un món on l’aigua és un recurs escàs i hauran d’utilitzar la tècnica de l’stop motion per dur a terme el curtmetratge d’animació que en resultarà.

Destaca també el taller 'Encaix', dirigit per l’artista Jero Martínez-Franch, del projecte The Color Lab, que aposta per la integració a través de l’art; i 'Films de joguina', liderat per la cineasta Laura Ginès. Aquest té la intenció d’apropar de manera lúdica al dibuix animat als nens i nens de l’Aula Hospitalària de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar