Embarrat, Tàrrega, Cal Trepat, Surtdecasa Ponent

Foto: 

Cedida
El festival Embarrat ocuparà una vegada més els espais de Cal Trepat

Les 5 propostes d’Embarrat que no pots perdre’t!

Surtdecasa Ponent us proposa les 5 millors activitats del festival Embarrat
Cristina Mongay
,
27/05/2016
Arts
Per un dies, Embarrat altera la quotidianitat de les naus modernistes de l’antiga fàbrica Trepat de Tàrrega per convertir-les en un museu d’art contemporani i en un aparador de les tendències més noves i radicals en el terreny artístic.

Embarrat és un festival pluridisciplinari i transversal que recull les tendències més actuals en el món de l’art i la creació contemporània. A més a més, dóna visibilitat i impuls a l’obra dels nous creadors emergents que utilitzen la experimentació i la exploració de nous llenguatges artístics com a via d’expressió.

Consta d’una exposició central, La Gran Màquina III (LGM3), que estarà composada per obres de 27 artistes de 5 països diferents seleccionats pel comissari Jesús Vilamajó després d’un procés de convocatòria pública i oberta. Tanmateix, durant tot el festival podrà gaudir-se d’una complerta programació de performances, actuacions musicals, una estrena teatral, una petita fira de llibre fotogràfic i d’artista i un servei permanent de bar i restaurant.


Quines són les activitats més destacades d’aquesta tercera edició d’Embarrat? L’equip de Surtdecasa Ponent te’n proposem cinc! Preneu nota:

1. Acció inaugural “Prohibit jugar a pilota”
És un espectacular que recorrerà els carrers de Tàrrega, obert a tothom i participatiu, amb una pilota inflable gegant de 4 metres de diàmetre, obra de l’artista Albert Gusi. El recorregut va des de la plaça del Carme (El Pati) fins a Cal Trepat, passant pels carrers Agoders, Sant Joan, Urgell, Avinguda Balaguer i el barri de Fàtima.




2. Realització en directe de “Tesauro”
L’artista de Jerez de la Frontera, Cristina Mejías, realitzà en directe l’obra “Tesauro”, la que s’emmarca dins del projecte realitzat pel programa de residencia THE GYM Programme (2014). Es tracta d’una de les 27 propostes de la LGM3.


3. Curtmetratge artístic “Animalització”
Produït per la documentalista de Zoraida Roselló i l'artista ampostí Jaume Vidal. Es tracta d'una peça artística que fomenta el debat sobre la presència del monument franquista instal·lat al pas del riu Ebre per la ciutat de Tortosa. També forma part de les 27 propostes de la LGM3.


Per conèixer més informació, llegiu el post dels nostres companys de Surtdecasa Ebre!


4. Performance “La cendra és paisatge de memòria”
L'artista targarina Alba Torres presenta una reivindicació artística de la memòria dels desapareguts durant la guerra. Segons l’artista, l’art ens permet tocar allò intocable, fer visible allò invisible i recuperar allò irrecuperable.


5. Actuació musical de kOrt
Marcel Fabregat i Joel Condal són els dos músics integrants de kOrt i ens proposen una experiència sonora amb els sons de l’antiga fàbrica Trepat. kOrt dóna una segona utilitat a les màquines obsoletes i improductives. El concert és una instal·lació que combina els sons de la fàbrica, la música en directe i una arpa làser com a instrument principal de sampleig.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar