,
07/02/2017
Música

CUL-TU-RA

Sí, jo vaig veure la gala dels Goya. I no, ni la criticaré ni parlaré de cinema, parlaré de cultura. Cada any quan arriben aquestes dates, comencen les crítiques a actors i directors per, suposadament, viure de subvencions i de fer uns treballs de dubtosa qualitat; és a dir, es critica a creadors de cultura. No vull enredar-me en pressupostos, però és obligatori dir que, a Espanya i a Catalunya, el pressupost destinat a cultura és ben baix. Una misèria si el comparem amb la gran majoria de països europeus, com França o Alemanya. Encara així, tots i, recalco, tots els treballs que es realitzen són magnífics, i són magnífics pel simple fet que estan creant cultura.

El que jo no puc arribar a entendre és que hi hagi gent que critiqui el cinema i, per tant l'art, i per tant els artistes. Diuen que som humans perquè podem raonar, no, això és el que ens han volgut fer creure, som humans perquè tenim sentiments, i els expressem mitjançant l'art, és a dir, creant cultura. M'és indiferent de quina manera, música, cinema, poesia, literatura, pintura, teatre, escultura, esport... Art, senyores i senyors. I encara m'és més indiferent si és de manera professional o amateur, l'art no entén de classes. Això i no cap altra cosa hauria de preocupar-nos, la poca vida que li queda a l'art, si no ens preocupem de cuidar-lo. Tenim l'obligació, tots nosaltres, d'aconseguir que la cultura estigui al capdavant de qualsevol discurs polític o social. Repeteixo, això ens fa humans, i humans que estimen la cultura són humans que estimen el món i a la seva gent.

Més cultura és més felicitat i millor educació. Més cultura sempre és més.  

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sempre he pensat que hem de treure temps d'allà on sigui per fer feliços als altres. Per això vaig estudiar comunicació, per a intentar, mitjançant la paraula, fer més amè tot aquest camí que és la vida. Lleidatà i de casa. No puc viure sense música i sense saber que està passant al món. Per cert, em dic José Manuel, encara que a tothom li agrada dir-me Pepe. Si em llegeixes, millor a la nit i amb un bon cafè.

07/04/2018
Aurora & The Betrayers es un grupo que desde que nació hace ya casi 5 años lleva escapando de las etiquetas como alma que lleva al diablo.
04/04/2018
Julián Maeso y Corizonas llenaron de buena música la sala Salamandra de l'Hospitalet en el penúltimo fin de semana del Let's Festival.
31/03/2018
Sembla que vivim dies complicats, com si una tela negra ens tapes l'ànim i fes que aquesta primavera que acaba de començar, sigui encara freda com el cru hivern.
02/03/2018
Ha nevat a Lleida i bé podria ser aquesta la notícia, però no. La notícia és que avui hem quedat, per entrevistar-los, amb la banda lleidatana de Folk, Thinkin' Wild.
10/02/2018
Déu n'hi do quin fred! Quan arriben la boira i el fred a Lleida, ja podem dir que som a casa.
25/01/2018
Que el món s'acabarà és una certesa que vulguem o no, tots tenim. Depèn de nosaltres, accelerar o frenar l'arribada d'aquest final.
23/10/2017
Avui ha plogut i sembla que la color ens vol dir adéu; tanmateix, encara queden moltes coses per fer. Avui entrevistem als EGO al Gran Records de Lleida.