,
23/09/2015
Noves tecnologies
Què escollir el nou llibre electrònic o seguir amb els tradicionals llibres en paper?

Llibre en paper o electrònic?

Electrònic versus paper? Aquí tenim un debat que sorgeix dia darrera dia. Fins fa pocs anys, el llibre en paper era el rei. Llibres de text, novel·les, poesia... tots es trobaven en un mateix espai i format. Però la irrupció tecnològica de l'ebook ha suposat un canvi important. El nou format de llibre electrònic té partidaris i detractors. Amants de la tecnologia que defensen la evolució també en el món dels llibres i apasionats del tacte i l'olor de les fulles d'una bona novel·la que no volen ni sentir a parlar de tablets o ipads per llegir. 

Per a tots aquells amants de la lectura digital, podem trobar diferents formats d'ebooks: 

  1. MOBI: format utilitzat pels lectors d'Amazon, Kindle. La pròpia tenda ofereix aplicacions per a smartphones y tablets per permetre la lectura.  
  2. ePUB: format considerat molt versàtil utilitzat per petites tendes i d'altres com Barnes & Noble i Kobo. 
  3. TXT: format caracteritzat per la seva senzillesa que permet la lectura de textos electrònics a molts dispositius.
  4. PDF: format tradicional que no es pot llegir en tots els dispositius com per exemple el Kindle.
  5. HTML: format apte per a molts dispositius. 

I també diferents espais que també compten amb ebooks:

  • eBiblio: iniciativa del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte  per oferir llibres electrònics de manera gratuïta i legal als usuaris de biblioteques públiques. El servei compta amb més de 1.500 títols. L'enllaç d'accés a Catalunya és: http://catalunya.ebiblio.es/es/ ( servei del sistema de lectura pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques de Catalunya). 
  • Altres enllaços: http://ebiblioteca.org/

I per aquells que prefereixen comprar els ebooks, aquests es poden trobar als serveis tradicionals de venda de llibres com Amazon, FNAC...

Volem la vostra opinió, llibre electrònic o ebook? Es poden combinar els dos? 

 

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Lleidatana d’adopció i calafina de naixement, sóc llicenciada en Comunicació Audiovisual i apassionada de la comunicació 2.0. Les xarxes socials són la meva perdició, així que aquí en parlarem i molt. Però sempre buscant una relació amb Ponent i amb les activitats que aquí s’hi desenvolupen. Espero rebre els vostres comentaris i propostes. Per cert, em dic Meritxell i sóc la meitat de MiM Comunicació

04/01/2021
Ara fa dos anys, vaig publicar en aquest blog, l'entrada Quins professionals haurien d'integrar un equip de 'social med
26/10/2020
L'entrada anterior explica la importància de comunicar ciència i els seus beneficis. Avui us proposo COM COMUNICAR CIÈNCIA. Podem utilitzar diferents canals, que són ben coneguts per tots nosaltres.
27/09/2020
Disculpeu-me per l’abandonament. Posposes l’activitat d’escriure el blog al cap de setmana, després a la següent setmana, el mes que ve... i finalment passa el temps i simplement, ho oblides.
21/01/2019
Quan una empresa aposta per una estratègia de 'social media' ha d'estar preparada i formada per un equip de professionals amb diferents perfils.
18/10/2018
Quines són les atraccions més visitades del món? En el rànquing dels 10 punts turístics més atractius de tots els continents no figuren ni la Torre Eiffel ni la gran Muralla Xinesa.
23/09/2018
El mes de setembre és el mes, juntament amb gener, de reprendre hàbits i bons propòsits. Un bon propòsit és mantenir les entrades del blog de manera periòdica. Entrades que puguin ser interessants i d'actualitat.
06/09/2017
Les notes de premsa són un mitjà de comunicació directe de les empreses, administracions i/o entitats amb els mitjans de comunicacions. Es tracta d'una eina utilitzada des de fa temps, però que encara té vigència.