,
22/09/2015
Reflexions
Imatge promocional dels comicis d'aquest diumenge

El vot de la nostra vida

Quedar-se a casa diumenge i no anar a votar aquest 27-S és una aberració, la irresponsabilitat més gran que podem cometre com a ciutadans. El que ens hi juguem, com a poble però també com a individus, és massa. Ho tenen clar totes les formacions polítiques que concorren a les eleccions, fins i tot aquells que es negaven a admetre’n el seu caràcter plebiscitari.

Ho han demostrat, i de quina manera, aquesta campanya electoral, durant la qual han tret l’artilleria pesada no pas per convèncer els catalans que no marxin d’Espanya, sinó per atemorir-nos amb totes les desgràcies que ens poden caure a sobre si ens n’anem. Els mateixos partits polítics, però també empresaris, els bancs o els dirigents de la lliga de futbol i altres entitats han entrat en campanya amb arguments que van des del corralito al trencament de la lliga de futbol passant per la inviabilitat de les empreses en una Catalunya independent. Raonaments, en resum, que tenen un denominador comú: la por.

Al costat d’aquestes argúcies, els arguments a favor del Sí fan menys soroll o, com a mínim, resulten menys sorollosos, però no per això no s’han fet sentir les darreres dues setmanes. Tot al contrari, de vegades fins i tot ho han fet amb molt d’enginy i amb un polsim de sentir de l’humor.

Llàstima que els partidaris del No no els sentin, o com a mínim no hi parin atenció, i no ofereixin contraprestacions als catalans que són més a prop de marxar que de quedar-se a Espanya. Les amenaces potser serveixin per no trencar Espanya, però no per cohesionar-la i resoldre el problema polític que avui dia tenim sobre la taula. O és que es pensen que si l’independentisme no suma majoria (de vots i/o d’escons) tot quedarà resolt com per art de màgia?

Diumenge és un dia important per a tots els catalans (pensin el que pensin, provinguin d’on provinguin) perquè emetrem “el vot de la nostra vida”, però també ho serà l’endemà, i tots els que vindran. Passi el que passi diumenge (guanyi per majoria el Sí, guanyi per poc o perdi) els uns i els altres s’hauran d’asseure a negociar, bé sigui per pactar la sortida de Catalunya de l’Estat espanyol, bé per negociar-ne l’encaix. Em nego a imaginar què passaria si l’escenari que es contempla des de Moncloa passa per escanyar-nos encara més per intentar esborrar del mapa les especificitats que ens defineixen! Ningú no se sent a gust on no és benvingut i això ho hauria de tenir ben clar el senyor Rajoy i tothom qui tingui la temptació d’intentar canviar el que és una realitat, que Espanya és un estat plurinacional (amb Catalunya o sense).

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

16/01/2023
Des que dijous passat la cantant colombiana Shakira publiqués el seu nou tema, una col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, aquesta cançó de nom poc
20/10/2022
Durant la darrera setmana diversos cementiris de Ponent han acollit actes per recordar aquells nadons que van morir durant el període de gestació o al poc de néixer.
22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,