,
27/04/2016
Reflexions
Una porta tancada

Moltes clatellades i poca bona voluntat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va reunir la setmana passada durant dues hores i mitja amb l’encara en funcions president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per tractar, entre altres qüestions, sobre el procés sobiranista. El president català li demanava bona voluntat per encarar la qüestió que, val a recordar, el president espanyol (i per extenció tot el Partit Popular) més aviat ha ignorat al llarg d’aquesta legislatura pensant que cauria pel seu propi pes i es resoldria per si sola.

La resposta que Rajoy va donar al president (va dir-li que “ho intentaria”, segons explicava aquest dilluns l’exalcalde de Girona en una entrevista radiofònica) va quedar en un no-res només dos dies després de la seva trobada, ja que el consell de ministres (en funcions des del passat 20 de desembre) portava tres lleis catalanes més al Tribunal Constitucional (TC). Així doncs, la petició del president Puigemont de no judicialitzar la política i de no rebutjar sistemàticament totes aquelles propostes que vénen de Catalunya va quedar en paper mullat amb aquest nou cop de porta (recordem que de moment el TC ha tombat una vintena llarga de lleis catalanes).

L’enèsim cop de porta que rebem els independentistes, però que no tan sols ens gira l’esquena a nosaltres sinó a tots els catalans, sobretot als que més malament ho passen en aquest context de crisi econòmica, ja que les tres lleis que Madrid invalidava automàticament en presentar-hi recurs al TC eren la que regula la gestió dels pisos buits, la llei d’igualtat i la d’activitat local. Lleis que, entre altres, haurien de permetre construir una Catalunya millor.

D’aquesta manera, l’Executiu central demostra un cop més que ni fa ni deixa fer, ni ens planteja solucions ni deixa que les busquem pel nostre propi compte. Aleshores jo em demano... com té la barra de demanar que el respectem? Com es pensa que l’hem de prendre seriosament i que hem d’acatar les seves decisions si no governa per nosaltres sinó contra nosaltres?

Ja estem farts d’aquestes clatellades de poca bona voluntat que ens condemnen a no sortir de l’atzucac en què ens trobem des que el TC va retallar l’Estatut que Zapatero havia promès respectar. Els experts diuen que la sortida al procés no pot ser un cop de porta, però costa molt no donar-ne un de ben sonor quan precisament el que reps des de l’altra banda són moltes clatellades i molt poca bona voluntat.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

16/01/2023
Des que dijous passat la cantant colombiana Shakira publiqués el seu nou tema, una col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, aquesta cançó de nom poc
20/10/2022
Durant la darrera setmana diversos cementiris de Ponent han acollit actes per recordar aquells nadons que van morir durant el període de gestació o al poc de néixer.
22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,