Els omega-3, quines funcions tenen a part de reduir el colesterol?

Ara que és època de barbacoes, menjars a l’aire lliure amb els amics i sopars de germanor de Festes Majors perquè no aprofitar per a fer una Sardinada a la brasa?

Quins beneficis nutricionals en traurem d’aquesta Sardinada?

Avui entrarem a parlar dels famosos Omega-3. Aquells Àcids Grassos Poliinsaturats que coneixem gràcies als anuncis televisius i que ens recorden que hem de cuidar el nostre cor.

Com ja saps la Sardina és un peix blau, igual que el salmó i el verat,  rics en greixos poliinsaturats. Entre altres nutrients en destaquem les vitamines  A, D, E, B1 i B12 i minerals com el Calci, el Magnesi, el Ferro i el Iode.

Fem una passada ràpida en el món dels Omega-3: 

  • Formen part de les membranes cel·lulars i participen en la formació de neurones i de la retina durant la gestació i la lactància.
  • Tenen efectes antiinflamatoris que ens poden ajudar en situacions com l’artritis reumatoide i ens ajuden a regular els nivells de colesterol LDL (el que coneixem com a “colesterol dolent”) i paral·lelament poden tenir un efecte protector o preventiu per a evitar una possible trombosis.

Altres aliments que ens aporten omega-3 a part dels peixos blaus són les llavors de lli i les nous.

Vols saber-ne més? Contacta a mi a través de info@dietaporter.com

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Em dic Laia Mosella, nascuda a Oliana i de la quinta del 80. Al 2001 vaig acabar els meus estudis en Nutrició Humana i Dietètica i des de llavors m’he dedicat al món de la Nutrició i l’Alimentació en tot el seu ventall, des de la nutrició esportiva fins a la reeducació alimentària. Actualment formo part de l’equip de Diet à Porter. Espero que els meus posts us agradin, a partir d’ara sóc la dietista del surt de casa Ponent i estic a la disposició de totes les vostres suggerències!

29/10/2015
Fa uns dies que només es parla d’aquesta notícia:  “La OMS confirma que la carn processada és cancerígena”.
09/09/2015
Després d’uns anys introduint l’alimentació complementària mitjançant purés i triturats de diferents textures i segons un calendari estipulat, ara la tendència és que el nadó sigui ell mateix qui agafi l’aliment i se’l posi a la boca.
29/06/2015
Acabes de ser mare?
12/05/2015
Durant l’embaràs l’alimentació de la mare guanya importància ja que els requeriments d’energia, proteïnes, vitamines (A, grup B, C, D, E, K) i minerals (Calci, Fòsfor, Ferro, Iode i Magnesi) es modifiquen notablement. Tenim l’objectiu de cobrir les necessitats de la mare, les demandes del fetus pel seu creixement, fer front al part de manera òptima i preparar a la mare per la futura lactància materna.
30/03/2015
Amb l’arribada de la primavera, tot i la càrrega d’energia positiva que ens transmeten les hores de llum és possible que aparegui un cansament general, una sensació de debilitat que anomenem astènia primaveral.
26/02/2015
Cansats que els petits de casa no vulguin verdura, peix, fruita o algun altre aliment? Els teus fills són dels que surten de casa sense esmorzar? Si estàs en aquesta situació és el moment de canviar els costums que tenim a casa.
21/01/2015
Hi ha diferents factors que afavoreixen a agafar pes durant l’hivern, tot i que no serveixen d’excusa per a deixar-nos, els hàbits saludables no tenen estacions, i  el cuidar-se és un concepte on no pot haver-hi discontinuïtat.