Preixana

Foto: 

Cedida

Preixana segueix apostant per la gastronomia de proximitat i qualitat

Els pròxims 16 i 17 de desembre, la vila urgellenca de Preixana celebrarà la 5a edició de la seva Fira De Prop
Cristina Mongay
,
12/12/2017
Fires i festes
La Fira De Prop es desenvoluparà en un total de 2.200 metres quadrats i acollirà una cinquantena d’expositors de productes alimentaris de proximitat i qualitat. Tot i això, tot i el protagonisme dels productes km0 més nostrats, també hi podreu trobar productes de qualitat de l’àmbit internacional, com ara una selecció de productes procedents de la Bretanya francesa.

La inauguració de la Fira tindrà lloc al migdia del dissabte 16 de desembre, i anirà  a càrrec d’en Josep Sucarrats, director de la prestigiosa revista catalana Cuina. I la podreu gaudir fins a les tres de la tarda del diumenge 17 de desembre.

Entre els convidats més destacats que participaran en aquest certamen, cal ressaltar la presència de l’Ada Parellada –xef del restaurant Semproniana de Barcelona i autora de diversos llibres de cuina–, el Vicent Guimerà –xef del restaurant Antic Molí d’Ulldecona amb estrella Michelin i Cuiner de l’Any 2016– i l’Albert Marimón –xef del restaurant La Cava de Tàrrega i Cuiner de l’Any 2013–. També hi participarà en Juanjo Ceresuela, sommelier i propietari dels restaurants La Cosa Nostra i Nobadis de Cervera, que guiarà un maridatge de vins i formatges; el xef Albert Mendiola –Cuiner de l’Any 2017, del restaurant La Marimorena– i també el xocolater Ivan Pascual –el millor xocolater de l’Estat espanyol–.

  • imatge de control 1per1

En aquesta edició, la comarca convidada a presentar els seus millors representats culinaris serà la Noguera.

La Fira farà les delícies de petits i grans, i comptarà amb activitats tan diverses com showcokings, presentacions de productes exclusius, un berenar a base de pa amb oli i xocolata –gentilesa del Grup Borges–, els ja famosos esmorzars de forquilla i ganivet, dos dinars i un sopar preparats per restauradors de la zona i amb espai dedicat al gintònic amb destil·lats de la casa Dragons. La gran aposta de la Fira de Prop d’enguany per atansar la riquesa de la gastronomia de proximitat als més menuts es materialitzarà a través d’un conjunt de sis tallers infantils liderats per Parellada. Aquests també podran descobrir més detalls del món de la gastronomia amb les seves famílies a través de la Cúpula Gustum de l’Associació Leader de Ponent.

La Fira De Prop permet al públic conèixer Preixana a través del paladar i redescobrir aquells gustos i productes de sempre que es mantenen ben vius gràcies a l’esforç i la tenacitat dels petits negocis del territori que treballen amb productes de la terra.

Més informació: 

A

També et pot interessar