Les 10 propostes del Rumm

Foto: 

Cedida
Cedida

Les 10 caravanes-restaurant del RUMM Festival Gastronòmic

Una vintena de Food Trucks es reuneixen del 15 al 17 d'abril a Lleida
Arnau Pla
,
13/04/2016
Menjar i beure
Si afegim quatre rodes a la passió per la gastronomia, el resultat són els anomenats Food Trucks. Una tendència, originària dels Estats Units que consisteix en adaptar i personalitzar caravanes o furgonetes per oferir menjar al carrer de diferents estils i procedències. Si bé originàriament els Food Trucks, que en anglès significa 'camió de menjar', oferien menjar ràpid per emportar, recentment estan apostant per estils més innovadors i trencadors de la cuina moderna. Els Camps Elisis de Lleida acullen aquest cap de setmana del 15 i 17 d'abril el primer certamen d'aquestes característiques a Lleida. En la primera edició del festival Rumm, hi participen 25 vehicles amb una àmplia varietat d’especialitats culinàries, que ofereixen des de menjar vegetarià, truites o torrades a creps, cupcakes i cerveses. Aquestes són els nostres 10 imperdibles!

1. Irrintzi Food, el menjar basc sobre rodes
Una caravana que arriba del País Basc per fer-nos les delícies dels seus productes de cuina tradicional. Ofereixen un seguit de tapes amb el salmó i el bacallà com a ingredients estrella. El 'taco' de bacallà, el burrito de salmó o la coca de pop són només algunes de les propostes que trobareu en aquesta caravana.

2. Pepa Croqueta, l'univers croqueter
Com el seu nom indica, aquesta caravana vinguda de Barcelona està dedicada a l’art de fer croquetes. La llista de croquetes que elaboren és per llepar-se'n els dits! Des de croquetes vegetarianes d'espinacs amb formatge de cabra, passant per croquetes de carn gens típiques com ara de foie amb ceps o faisà i trufa, fins a croquetes de peix i marisc com ara les de llagostins i rovellons o de rap amb gambes. A més, per si no en teníeu prou, podreu gaudir de croquetes dolces per tastar uns postres diferent: xocolata i taronja o llet fregida amb llimona.

  • imatge de control 1per1

3. Vanbola, l'art rodó
Una caravana que arriba del Tarragonès per oferir la seva proposta gastronòmica amb tapes i entrepans amb base de mandonguilles elaborades amb productes frescos, ecològics i de temporada. Ofereixen gustoses 'boles' elaborades artesanalment sense gluten ni lactosa farcides d'aliments tan variats com el tofu i llegums, el rap amb gambes o la vedella per als més carnívors.

4. Läufer street food, canelons reversionats
Aquesta caravana, que condueixen dos germans de Gurb, ofereix una proposta diferent i innovadora. A més de l’entrepà de botifarra de Vic, que podeu demanar amb guarnició variada, no us oblideu de tastar la seva especialitat: els canalons fregits. De gustos tan diversos com carxofa, tonyina i gingebre, brandada de bacallà i gambes o l’especial per a vegans amb verdures a la brasa.

5. La Tecla 33, pels vegans
Si sou vegetarians o vegans aquesta és la vostra caravana! L’àmplia oferta culinària està basada en productes sense lactosa, menjar vegetarià i vegà com ara hamburgueses, patés i sushi vegetals. A més, podreu gaudir d’un deliciós pastís de xocolata, galetes i un variat assortit de rebosteria creativa.

6. Fetman’s Hot-dogs, un clàssic
En un esdeveniment com aquest no podia faltar-hi la caravana especialitzada en hot-dogs. Les especialitats elaborades a base de hot-dogs les podeu vestir amb totes les salses que us pugueu imaginar. Picants, amb formatge, amb guacamole, salsa barbacoa, ceba cruixent o bacon són només alguns dels toppings que podeu afegir al vostre hot-dog personalitzat.

7. N5 Burger, les hamburgueses gurmet
Tampoc hi pot faltar la caravana especialitzada en hamburgueses. Aquesta caravana procedent de Castelló de la Plana ofereix als gurmets de les hamburgueses un gran assortit de carns fetes hamburguesa per fer les delícies dels més exigents. De pollastre, de vedella i d’ànec guarnides amb els complements més saborosos. Si t’agraden les hamburgueses, apunta’t aquesta!

8. Gaijin Sushi, la cuina japonesa
Aquesta és una caravana provinent de Madrid dedicada a les delícies de la cuina japonesa i no només al sushi. La gastronomia nipona ofereix plats tan variats com els yakisoba -fideus saltejats amb verdures gambes, pollastre i salsa de soja-, els yakitoti teriyaki -pinxos de pollastre a la planxa amb salsa teriyaki-, o els típics makis d’arròs i algues.

9. Xixuneta, sabors frescos
Els amants dels gelats trobareu aquí el vostre millor aliat. La Xixuneta és la geladeria mòbil de la Xixovic de Barcelona, una geladeria amb més de 70 anys d’experiència en què elaboren els seus gelats de manera artesanal. Hi trobareu tant els sabors més tradicionals com la vainilla, la xocolata o el cafè fins als més exòtics com ara el mango, el cacauet, el tofi o la regalèssia. Una bona ocasió per degustar gelats de mil gustos i colors!

10. La Pirulina, les delícies en forma de cupcakes
L’ultima proposta també va de postres. La Pirulina és una caravana vinguda del sud de l’Estat, concretament de Jerez de la Frontera (Cadis), que ens ofereix una gran varietat de rebosteria creativa americana a base de cupcackes molt originals i curiosos. Descobreix-la!

Més informació: 

Festival 'Rumm' (edició de primavera)
Del 15 al 17 d'abril - Camps Elisis
Fitxa d'agenda Surtdecasa
Facebook Festival Rumm
 

A

També et pot interessar