Arts
,
2022

Exposició 'Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003'

Exposició permanent 'Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003', dedicada a les dècades de 1980 i 1990 que van ser un moment estel·lar per al disseny gràfic.

Horari: 

De dimarts a diumenge: de 10 a 20h
*Tancat: 1 de gener, 1 de maig, 24 de juny i 25 de desembre, i dilluns (excepte festius)

Comissariada per: 

Raquel Pelta

Sinopsi: 

Les dècades de 1980 i 1990 van ser un moment estel·lar per al disseny gràfic. Després de la mort de Franco, amb la integració plena a Europa i l’establiment de la democràcia, els dissenyadors van tenir l’oportunitat de participar en un procés de creació i transformació de la imatge de les institucions públiques, les organitzacions privades i les empreses.

Va ser una època de vitalitat extraordinària, d’eufòria i celebració, descrita com «el boom del disseny». Alimentat en gran manera pel suport institucional i els mitjans de comunicació, aquest boom ens va deixar una expressió que es va fer cèlebre i que reflectia la seva popularitat: «Dissenyes o treballes?». Però els dissenyadors gràfics, lluny de tota frivolització, dissenyaven i treballaven intensament, com es pot comprovar si s’analitza aquell moment, en què el disseny va començar a tenir més presència social.

Amb la irrupció de l’ordinador Macintosh i l’arribada del nou mil·lenni van sorgir noves perspectives i especialitats. Els nostres dissenyadors gràfics van aconseguir consolidar-se i projectar-se internacionalment mentre començaven a enfrontar-se amb nous reptes, com el de la sostenibilitat, la sobrecàrrega informativa o el creixent multiculturalisme de les nostres societats.

Preu: 

 

6€ general | 4€ reduïda
Comprar entrada aquí (enllaç)

Més informació: