Música
,
2021
Dissabte 24 d'abril, 20:30h
Auditori Municipal Enric Granados
Lleida

Concert de Midori & OCM

Concert de Midori i l'OCM, l'Orquestra Simfònica Camera Musicae, on internpretaran 'Un concert per a un virtuós' amb el 'Concert per a violí i orquestra' de Brahms i 'Romeu i Julieta. Obertura-Fantasia' de Txaikovski.

Sinopsi: 

Al llarg de la història de la música, molts dels concerts per a instruments solistes han estat escrits pensant en algun virtuós del moment. Aquest és el cas del 'Concert per a violí' de Brahms, estrenat al 1879. Una obra escrita per al seu amic i violinista Joseph Joachim a qui va demanar consell, i que conté molts passatges amb grans dificultats tècniques. 

Un any després, un altre autor més jove, Txaikovski, va finalitzar la tercera i darrera versió de l''Obertura-Fantasia de Romeu i Julieta'. La idea inicial de posar música als amants de Verona va ser del líder del 'Grup dels cinc'. L'any 1869, Balàkirev va escriure una carta a Txaikovski, no només suggerint la composició d’una obertura sobre la història de Romeu i Julieta, sinó també incloent exemples musicals i possibles tonalitats ideals. En aquell moment, el jove i insegur Piotr Ilitx va acceptar els consells del seu mentor i fins i tot li va enviar la partitura finalitzada per a rebre els seus comentaris.

Preu: 

 

30€ general | 25€ reduïda
Compra entrades aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Orquestra Simfònica Camera Musicae
Guillermo García Calvo: director
Midori: violí

Organitza: 

OCM, Orquestra Simfònica Camera Musicae

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1