Espectacles
,
2016
Dissabte 9 d’abril, d'11:30 a 23:15 h
diferents espais
Reus

5è Festival de microteatre Quarts de Teatre

Aquest proper dissabte dia 9 d’abril es celebra una nova edició del Festival de microteatre Quarts de Teatre a Reus. Aquest festival ofereix al públic la possibilitat de veure petites obres de teatre que tenen una durada de 15 minuts, on participen un nombre molt reduït d’actors i actrius i on públic i intèrprets comparteixen el mateix espai. Aquest format permet viure i veure el teatre en estar pur.
 
El festival que està organitzat per les associacions culturals sense ànim de lucre Les Artistes Locals i Perejil’s Sounds i amb la col·laboració d’Estrella Damm, arriba a la seva cinquena edició i ve carregat de novetats respecte les edicions anteriors. La principal novetat és el canvi d’ubicació, ja que fins ara tota l’activitat es concentrava a la Palma i al Casal de Joves i enguany el festival ocuparà espais singulars del centre de la ciutat: la Sala Hortènsi Güell del Centre de Lectura, el Círcol, la Galeria d’Art Antoni Pinyol, el Museu Salvador Vilaseca, el Castell del Cambrer i finalment el Pub Pilée que acollirà la oficina del festival i el punt d’informació.
 
 
TEATRE INFANTIL I ADULT
 
Una altra de les novetats és l’augment d’obres que es programen passant de quatre a set i presentant per primera vegada un parell d’obres pel públic infantil amb l’objectiu de poder fer participar els infants al festival de teatre. Les dues obres infantils són El follet ideal de Iker Moreno (Centre de Lectura) i Històries i llegendes de Soraya Àvila (Círcol).
 
Les obres d’adults són Lloronas de Jaume Viñas (Círcol), Parats de Virgínia Sánchez (Galeria Antoni Pinyol), Ninis de Marc Torrecillas (Castell del Cambrer), Sis autors a la recerca de personatge de Ramon Pardina (Centre de Lectura) i Sense ànim de lucre de Josep M. Teixell (Museu Salvador Vilaseca).
 
Cada obra es representarà un total de tres vegades en el cas de les infantils i fins a cinc en el cas de les dirigides al públic adult. Les infantils seran a les 11:30, 12:15 i 13h del matí i les d’adults a les 19:30h, 20:15, 21, 22:30 i 23:15h.
 
El preu de les entrades és de 3€ per sessió i es poden adquirir de forma anticipada fins a una hora abans que comenci a la web quartsdeteatre.cat o bé a l’oficina del festival (Pub Pilée) el mateix dia del festival o bé als espais on es fan les obres. Durant el matí, la oficina del festival estarà tancada.
 
FESTA DE CLAUSURA
 
A partir de les 23.30h al Pub Pilée es celebrarà la festa de clausura del festival i l’accés serà gratuït. Durant l’acte es podran veure diferents lectures dramatitzades creades pels participants del taller d’escriptura que s’està fent durant la setmana del festival. Les peces seran interpretades per diferents actors i actrius de la ciutat de Reus. Després de les obres es procedirà a l’entrega dels premis Quarts de Teatre al millor actor, la millor actriu i la millor obra que atorga el públic, i també el premi a la millor obra segons el Jurat.  Aquest premis han estat creats per l’empresa selvatana Cub de Fusta (www.cubdefusta.com) en col·laboració amb el festival. En aquesta edició, el festival compta amb Violant Llopis, Francesc Camins, Rosa Pagès i Xavier Grasset com a membres del jurat.
 
La clausura acabarà amb la sessió musical a càrrec del Dj Johans On que posarà el punt i final a aquesta nova edició de Quarts de Teatre.
 
Més informació sobre el festival a la web www.quartsdeteatre.cat o bé enviant un correu a info@quarstdeteatre.cat.
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1