Música
,
2016
Del 3 al 5 de juny
Passeig de les Palmeres
Tarragona

6è Festival Minipop (The New Raemon + El Petit de Cal Eril + Cola Jet Set...)

El Petit de Cal Eril, TheNew Raemon, Judit Neddermann i Cola Jet Set, Bremen, Guillem Roma, Luciana Tagliapietra,Spylight, Superpandas, i Alex Torío i Empar Moliner, conformen el cartell musical del 6è Minipop. A banda, però, a més de la música, també formen part del cartell altres disciplines artístiques com el teatre, el cinema, la plàstica, l’artesania o la dansa. 

Enguany hi haurà novetats a l’Espai Tallers Creatius, formatper 14 activitats creades i dinamitzades per joves artistes. Es tracta dels slow tallers, que seran propostes d’una durada més llarga adreçades a nens de més de 8 anys. I per acabar-ho d’arrodonir, la diversió pels nens més grans s’ampliarà amb una zona de jocs de taula i ping-pong. 

D’altra banda, es mantindrà l’Espai Dansa, que es va estrenar amb gran èxit la passada edició. I, per primera vegada, hi haurà un raconet dedicat a la literatura. També hi haurà més cinema, ja que a l’habitual sessió oriental de divendres s’hi afegirà una segona projecció dissabte a la nit.

Paral·lelament, se celebrarà la quarta edició de la Fira Minicrafts, un aparador ple de coses boniques en plena Rambla Nova, que s’ha guanyat el cor dels amants de les meravelles fetes a mà. 

 

Cartell musical:

The New Raemon
Que en Ramon Rodriguez està en un moment dolç a nivell personal i artístic es nota en tot el que fa. El seu últim disc “Oh Rompehielos” ha encapçalat totes les llistes dels millors discos estatals de l’any i  el motiu és obvi: es tracta de la seva millor col•lecció de cançons, un escampall de melodies on la lluminositat i la melangia tornen a regnar de manera imperial. En aquesta edició del Minipop ens ha promès un recorregut generós del seu cançoner on intimisme i intensitat s’agermanen d’una manera gloriosa i magistral.
 
El Petit de Cal Eril
El Joan Pons per fi s’estrena al Minipop i ho fa de la millor manera possible: estrenant el seu flamant nou disc on torna a demostrar per què és un referent ineludible per entendre l’escena musical catalana del moment. Folk, psicodèlia i electricitat primària al servei d’un univers sonor absolutament impersonal i intransferible.
 
Cola Jet Set
Si hi ha un grup actual que exemplifiqui com cap l’esperit Minipop aquest és Cola Jet Set. Els ex-FresonesRebeldes ens regalen després d’un silenci de sis anys una nova dosi del seu pop assolellat i contagiós ple de melodies memorables i tornades enganxoses com un xiclet de menta que mai perd la seva frescor. Divendres s’estrenen a Tarragona i ho fan amb les cançons del seu últim disc, el extraordinari  “El fin del mundo” i quan surtin a l’escenari tot tornarà a ser bonic, segur.
 
Bremen
El quintet barceloní són probablement el secret millor guardat de l’escena actual. El seu pop salpebrat d’influències americanes s’ha tornat a colar entre les propostes més madures i aconseguides del moment gràcies a un segon disc “Tornar d’Amèrica” on aposten decididament per una direcció més orientada al pop sense perdre les referències dylanianes que els fan tan especials.
 
Guillem Roma
Ningú surt decebut d’un concert del Guillem Roma. La seva proposta és diferent i engrescadora com cap altre i això ho aconsegueix aparentment sense esforç gràcies a un cançoner on es donen la mà el pop, el folk i la música llatina i sobretot a un talent interpretatiu que no amaga ni el compromís social ni la utopia adulta. 
 
Judit Neddermann
La veu de Judit Neddermann és un tresor nacional. Des que la vam descobrir amb les “Cançons de la veritat oculta” ens hem enamorat de la seva manera d’interpretar d’una manera gairebé adolescent. En aquest Minipop ens presenta el seu segon disc per primer cop a Tarragona, un disc on demostra que sap agermanar el folk, la cançó d’autor, el pop i la música d’arrel amb la naturalitat dels escollits.
 
Luciana Tagliapietra y las ChicasNieve
Des de Buenos Aires arriba en exclusiva estatal una de les promeses més rutilants de la nova escena pop argentina. Es tracta de Luciana Tagliapietra i el seu pop hipnòtic i sensual que acompanyada per les seves ChicasNieve ens mostrarà la seva nova proposta més orientada al pop electrònic i sobretot el perquè de la seva projecció internacional.
 
Spylight
Com cada any el Minipop amb la voluntat de fer d’aparador del que es fa a casa nostra aposta per la música feta a la nostra ciutat. Aquesta vegada us presentem ben orgullosos als Spylight i el seu rock 
 
Empar Moliner & Alex Torio dj set
L’Empar Moliner i l’Alex Torio han accedit a fer una sessió de música amb la condició de dedicar-la a la memòria d’un dels seus artistes de capçalera. El diumenge pel mati el vermut estarà amanit de la millor de les maneres, amb una tria personal de les millors cançons de David Bowie.
 
Abonament festival 3 dies:
6 euros fins el 3 d'abril.
8 euros fins el 2 de juny.
10 euros a taquilla.
Gratuït per a menors de 3 anys.
  • imatge de control 1per1