Espectacles
,
2016
Dilluns 26 de desembre, 19 h
Teatre Bartrina
Reus

Espectacle 'El Poema de Nadal' de Josep Maria de Sagarra

Intèrpret: Josep M. Puig i Baiget
Música: Xavier Pié.

El Poema de Nadal de Josep M. de Sagarra és un poema dividit en quatre cants i un final. Sagarra va escriure aquest poema per encàrrec i ell mateix el va recitar l’any 1930.

Ens parla de la joia del Nadal, del misteri d’aquella nit, dels pastors i la cova, del pessebre, del bou i la mula, o bé de l’estrella. Però Sagarra com autor de teatre ens exposa un poema dramàtic, un poema per reflexionar, punyent i molt entenedor.

No podem passar només de puntetes escoltant el poema, no ens podem quedar estranys davant el que ens diu i la manera com ens ho diu. Ens veiem obligats a prendre partit, a mirar el nostre interior, a preguntar-nos, i almenys per una nit, com diu el poeta, “a ser uns homes de bona voluntat”. El poema es pot recitar però el que jo faig és una interpretació. El contacte amb l’espectador és molt important, trobar un clima d’intimitat, mirar-nos als ulls, explicar-los, interrogar-los, provocar-los en certs moments. I entre cant i cant, les notes, les pinzellades musicals, el cant del saxo soprano de Xavier Pié, ens dóna aquest clima de pau, d’amor, ens fa sentir l’ànima de l’instrument, aquesta ànima de vegades tan dura per l’home, que veu la realitat però que no es vol implicar.

Durant una hora desgranem amb tota la sensibilitat que sabem, per trobar la complicitat amb l’espectador, per transmetre tota la força, la tendresa i la realitat d’un Poema de Nadal, que després de tants anys d'haver estat escrit, encara continua vigent.

Josep M. Puig i Baiget

Durada: 60 minuts

Preu: Entrada gratuïta
  • imatge de control 1per1