Fires i festes
,
2016
Del 22 de juny al 3 de juliol
diferents espais
Cambrils

Festa Major de Sant Pere

Dimecres, 22 de juny 
A les 20 h, a la Sala Àgora de l’Ajuntament, inauguració de l’exposició “Transitant” de Lluc Queralt 
Des del 22 de juny al 31 d’agost 
 
 
Dijous, 23 de juny 
Nit de Sant Joan 
Arribada de la Flama del Canigó a Cambrils
Ateneu Juvenil - Pàrquing Horta de Santa Maria 
 
A partir de les 18 h, a la plaça Llibertat de Reus, RECOLLIDA DEL FOC DE LA FLAMA provinent del Canigó, i trasllat a Cambrils. 
 
A partir de les 20 h, al pàrquing Horta de Santa Maria, davant de l’Ateneu Juvenil, BALLADA DE SARDANES, amb la COBLA PRINCIPAL DE TARRAGONA i els AMICS DE LA SARDANA DE CAMBRILS. 
 
A partir de les 20 h, a les Escales Reials, al port, ANIMACIÓ amb el GRUP DE TIMBALS del BALL DE DIABLES ELS CAGARRIERES. 
 
A les 20 h, a la plaça de la Vila, TROBADA AMB ELS PORTADORS DE LA TORXA I ANADA CONJUNTA, fins a les Escales Reials, al port on els rebran les entitats i tothom qui hi vulgui participar. Animació amb el GRUP DE TIMBALS del BALL DE DIABLES ELS CAGARRIERES. 
 
Seguidament, CERCAVILA pel passeig Miramar fins al pàrquing de l’Horta de Sta. Maria, passant per: carrer Robert Gerhard, plaça de la Constitució, passeig la Salle, i arribada al pàrquing 
 
En arribar al pàrquing de l’Horta de Sta. Maria, davant l’Ateneu Juvenil, REBUDA DE LA FLAMA per l’Alcaldessa i per totes les persones que volen mantenir la tradició i nexe d’unió que representa. 
 
Seguidament: LECTURA DEL MANIFEST de la Flama. ENCESA DE LA FOGUERA amb la Flama provinent del Canigó. ESPECTACLE DE FOC, per part del BALL DE DIABLES ELS CAGARRIERES. GRAN BALLADA CONJUNTA D’UNA SARDANA. COCA DE SUCRE I VI DOLÇ per a tots els assistents. L’acte de rebuda de la Flama del Canigó s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració de diferents entitats de Cambrils. 
 
 
Divendres, 24 de juny 
A partir de les 18 h, al Port, REGATES POPULARS DE LLAGUTS - 2016 
 
A les 18 h, regates populars de llaguts tradicionals de 6+timoner. 
 
A les 19.30 h, exhibició de regates infantils/cadets i final de regates Organitza: Vent d’Estrop. Vogadors de Cambrils, amb la col•laboració de l’IMEC, Confraria de Pescadors i Club Nàutic 
 
A partir de les 20 h, a les Escales Reial, al port, DIADA CASTELLERA amb les colles - XIQUETS DE CAMBRILS - JOVE XIQUETS DE VILAFRANCA 
 
 
Dissabte, 25 de juny
XI FESTA DE L’ORNEIG. Pesca tradicional a Cambrils
L’associació Arjau. Vela llatina de Cambrils organitza l’onzena edició de la Festa de l’Ormeig. Pesca tradicional a Cambrils. Aquesta festa de recreació històrica té com objectiu principal presentar i valorar l’ofici del pescador i la seva família, a través de les tècniques i els treballs a la mar o en terra directament relacionats. Per portar-les a terme es compta amb la col•laboració de diverses institucions i, sobretot, la implicació directa d’entitats lligades més o menys amb la pesca o amb la Platja de Cambrils. La col•laboració de persones a títol individual és també molt important, alguns amb la roba adequada al moment històric que s’intenta reviure, la primera meitat del segle XX. 
 
A les 11.30 h, al costat de l’embarcació Teresa, a les Escales Reials del Mollet del Rec, lliurament de les banderes de l'Arjau i presentació de les embarcacions Coloma i Maisus incorporades enguany a l'estol llatí cambrilenc. 
 
A les 12 h, davant de la platja del Regueral navegació lliure amb embarcacions de vela llatina com a crida a la Festa de l'Ormeig. A partir de les 19 h, a la platja del Regueral, inici de l’onzena edició de la FESTA DE L’ORMEIG. Pesca tradicional a Cambrils, amb la recreació d’oficis antics: fabricants de sàrcies, mestres d’aixa, remendadores, puntaires, mestres velers, navegació tradicional, tirada del rall 
 
A les 20 h, a la platja del Regueral, TIRADA DE L’ARTET fet i armat a Cambrils. Tot seguit, ESTESA DE L’ART a la platja i SUBHASTA DE PEIX A L’ANTIGA, a càrrec de La Teca Teatre. 
 
Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils, Vent d'estrop, Club Nàutic Cambrils i Confraria de Pescadors de Cambrils. 
 
Trobada de Bèsties de foc
A partir de les 20.30 h, a les Escales Reial, al port, PLANTADA DE BÈSTIES 
 
A partir de les 22 h, CERCAVILA DE FOC amb les Bèsties participants: - El FOLLET de Sant Feliu de Codines - La VÍBRIA DE BOTAFOCS de Castelló de la Plana - El BORINOT DE FOC del Vendrell - El DRAC de Lleida - El DRAC DE SANT ROC de Tarragona - El DRAC DE LA GELTRÚ de Vilanova i la Geltrú - El SOKARRAT d’Almoster - El LLUMENOT de Perafort - La FARNACA de Cambrils - La GALERA DE FOC de Cambrils Recorregut: Inici a les Escales Reials, passeig Marítim, rotonda del Club Nàutic, passeig Marítim, carrer Ferran Sorts i acabament i encesa final a la plaça Mossèn Joan Batalla. Organitza: Ball de Diables “Els Cagarrieres” 
 
 
Diumenge, 26 de juny
Cucanyes tradicionals
De 18 a 20.30 h, a la plaça del Pòsit, CUCANYES TRADICIONALS per a tota la família, dinamitzats de forma original i divertida amb Petit Oci 
 
A les 19 h , a la Cripta de l’Ermita Verge del Camí, estrena de la CANTATA LA TORRE DEL PORT, interpretada per la Coral Infantil Verge del Camí. Cantata La Torre del Port, inspirada en el conte La Torre del port de Laura Blanch. Música: Pau Fargas Adaptació i lletra: Lídia Utset Direcció musical: Esperanza Miguel Preu: 5€/ els socis 3€ Organitza: La Coral Verge del Camí.
 
 
Dilluns, 27 de juny 
Animació Infantil
A les 19 h, al passeig de les Palmeres, us convertireu en pirates amb la companyia d’animació XIP-XAP i l’espectacle PIRATES DE SECÀ. Cinc pirates, dels que ja gairebé no se’n troben, corsaris de terra endins, arriben a Cambrils i et faran pencar de valent: carregar sacs al vaixell, aprendre el crit pirata, mantejar als que s’han begut el ron, i, sobretot, et faran ballar totes les danses amb la seva música si no vols que et tirin per la borda. I si després de tot això, si encara us queden forces, participareu en una batalla de confetti. Esteu preparats per totes aquestes emocions? Creieu que podreu convertir-vos en pirates como nosaltres? Si és així, no dubteu en pujar com a grumets del nostre espectacle. El nostre vaixell té una gran capacitat de càrrega i diversió. 
 
A les 20 h, a la Torre del Port, inauguració de l’exposició FAM I ABUNDÀNCIES. Mostra itinerant produïda per la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya. Organitza: Museu d’Història de Cambrils.
 
 
Dimarts, 28 de juny 
Revetlla de Sant Pere
A les 23 h, al passeig Marítim, al Port, BALL DE FESTA MAJOR amb: - ORQUESTRA MARINADA Seguidament, BALL JOVE amb el grup de versions: - LA FACTORIA 
 
L'Orquestra MARINADA, nascuda el 2001 i amb seu a Valls, s'ha consolidat com a referent de les orquestres de concert, ball i versions amb LA FACTORIA, en el panorama musical català. Integrada per professionals d'un alt nivell musical i artístic, amb una llarga experiència i provinents de diferents indrets . Música ballable de tots els estils i per a tots els públics i edats, amb arranjaments molt cuidats, un so de rigorós directe i una posada en escena espectacular. Barra de bar a càrrec de Ball de Bastons de Cambrils.
 
 
Dimecres, 29 de juny
Diada de Sant Pere
A les 8,30 h, pels carrers del Port, MATINADES amb el Ball de Diables Els Cagarrieres i amb els Grallers de la Colla Gegantera Tota l’Endenga. 
 
A les 11 h, des de la plaça Mn. Joan Batalla i pels carrers del Port de Cambrils, ANADA A OFICI amb el SEGUICI FESTIU, amb el Ball de Diables Els Cagarrieres, els Timbalers Cop De Cap, la Colla Gegantera Tota l’Endenga i el seu grup de grallers i el Ball de Bastons de Cambrils. Acompanyarà el Seguici la Cobla Ministrers de Cambrils. Recorregut: plaça Mn. Joan Batalla, Frederic Mompou, passeig Miramar, Escales Reials, plaça de Marcel•li Domingo, carrer Consolat de Mar (interior), plaça Catalunya, carrer Miquel Planàs i plaça de l’Església. 
 
A les 12 h, a l’església parroquial de Sant Pere, MISSA MAJOR Al sortir de missa, BALLADA DELS ELEMENTS FESTIUS 
 
A les 20 h, a l’auditori del Parc d el Pescador, LA NOVA TRINCA Un concert fresc i divertit on es pot gaudir de les cançons amb més èxit de la Trinca, antigues i no tan antigues, cantades per aquests còmics-cantants: La jove i nova Trinca del S. XXI. Un espectacle, amb escenografia pròpia, veus, músics i coristes en directe. Del programa “Buscant la Trinca” neix: LA NOVA TRINCA Ells son el David, el Marc i el Dídac els guanyadors del programa de televisió “Buscant la Trinca” L’espectacle consta d’un repertori amb una selecció d’alguns dels èxits més coneguts de LA TRINCA: Coses de l’idioma, La Patata, La Faixa, Tres cames, Mort de gana, Mollerussa mon amour, Bolero, Botifarra de pagès, Ho farem tota la nit, Havanera, No ve d’un Pam, Far West, Oda al paper, Em descontrolen les Neurones, El meu col•legit, El Baró del Bidet i Festa Major.
 
 
Dijous, 30 de juny 
De 17 a 19 h, a l’aula verda del parc del Pinaret, L’aventura de la Natura, jocs per a descobrir i apropar-nos a la natura, tot fent d’exploradors, destinats a nens i nenes de 6 a 10 anys, Inscripcions: escoladenaturalistes@gmail.com (indicar nom i edat del nen/a) Organitza: Escola de Naturalistes, GEPEC
 
 
Divendres, 1 de juliol 
A les 20 h, a l’Espai El Pati, al Centre Cultural, Inauguració de l’exposició MANUALITATS FENT TERTÚLIA de Les Dones Alba i Associació Veïns de la Parellada. Des de l’1 al 26 de juliol 
 
A les 22 h, a l’església parroquial de Sant Pere, CONCERT ARRELS MUSICALS a càrrec de la Coral Verge del Camí Concert de cançons tradicionals catalanes interpretades per la Coral Verge del Camí i amb instruments també tradicionals com l’acordió diatònic o el flabiol. L’arranjament de les peces ha estat produït especialment per aquest concert per Josep M. Mayol i Xavier Pastrana. Entrada gratuïta.
 
 
Dissabte, 2 de juliol 
VI Festa Bastonera Infantil
A partir de les 18,30 h, amb inici a la plaça Mossèn Joan Batalla i pels carrers del Port, CERCAVILA I BALLADES Recorregut: inici a la plaça Mn. Joan Batalla – carrer Miquel Planàs – Plaça de l’Església – Plaça del Pòsit – carrer Pescadors - passeig Miramar - parc del Pescador. 
 
A les 19.30 h, al parc del Pescador, Ballada final. Participació de colles infantils d’arreu de Catalunya Organitza: Ball de Bastons de Cambrils
 
A les 21 h, al Passeig de les Palmeres, BALLADA DE BALL COUNTRY, a càrrec de l’Associació Ball Country “No pot ser No pot ser” de Cambrils, trobada de diferents grups de country. Col•labora: Departament de Cultura 
 
A les 22 h, a la Cripta de l’Ermita, CONCERT STABAT MATER Concert del 10è aniversari de l’Orquestra CAMERAE MUSICAE Johann Sebastian Bach - Suite per a orquestra núm. 1, BWV 1066 Giovanni Battista Pergolesi - Stabat Mater María Espada, soprano Marta Infante, mezzosoprano Virginia Martínez, directora Organitza: Orquestra Camerae Musicae i La Coral Verge del Camí Preu: 10 euros. Socis Coral: 5 euros.
 
Revetlla Jove
A partir de les 23:30 h, a la platja del Regueral (costat Club Nàutic) - AFROCHI GUAWA - LA BANDA DEL COCHE ROJO - GUATEQUE SOUN’D Organitza Ajuntament de Cambrils. Departament de Joventut. Barra a càrrec de l’entitat AMEC
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1