Menjar i beure
,
2016
Del 7 al 17 d'abril
71 bars i restaurants
Reus

Ganxet Pintxo

La ruta tindrà una durada de 10 dies (del 7 al 17 d’abril) i permetrà als participants conèixer les creacions dels establiments participants i acompanyar la degustació amb un quinto Estrella DAMM. El preu no variarà i es mantindrà en els dos euros i mig de les últimes edicions.
 
Totes les tapes han estat validades pel cuiner Jaume Solé, Chef Executiu de PORT AVENTURA.
 
Com sempre serà un jurat professional l’encarregat de determinar els tres guanyadors d’aquesta edició. Com ja va succeir en les anteriors convocatòries, el jurat distribuirà els establiments participants en tres corones concèntriques per poder garantir la igualtat d’oportunitats, especialment a l’hora de valorar el vot popular que serà orientatiu pels membres del jurat. 
 
El vot popular l’atorgaran tots els que facin la ruta i que tindran l’oportunitat de votar les tres millors tapes. Ho podran fer als mateixos establiments on hi haurà una urna de la GANXET PINTXO. A més, tots els que hi participin entraran, automàticament, en el sorteig de diversos premis com són un cap de setmana d’enoturisme en una casa rural de l’àmbit territorial de la Cambra, un àpat per a dues persones en un restaurant d’estrella Michelin i un àpat també per a dues persones en un dels establiments participants a la GANXET PINTXO. 
 
En aquesta edició també s'atorgarà el premi GANXET LLENGUA. És una col·laboració que es realitza amb el Centre de Normalització Lingüística que es va iniciar a la finalíssima del 2012. En aquest cas es vol donar relleu als establiments que tinguin una especial sensibilitat en l’ús de la llengua catalana en la retolació de l’establiment, en el contingut de la seva carta i, naturalment, en l’ús del català en la relació amb el client. I també es lliuraran els premis especials que atorga la DAMM a la tapa que millor maridi amb la seva cervesa.
 
Com és habitual, els que vulguin fer la ruta tindran a la seva disposició la guia en suport paper, anomenada GANXETA. que es podrà descarregar des de la pàgina web www.ganxetpintxo.cat .
 
La GANXET PINTXO PRIMAVERA 2016 és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus amb el patrocini d’Estrella DAMM, el suport de l’Ajuntament de Reus, i les col·laboracions de KOM KAL Autoservei Majorista, el CF Reus Deportiu, el Centre de Normalització Lingüística, BICICAMP, Centre d’Art Cal Massó, Ans Educació, Quarts de Teatre,  l’Associació d’Hosteleria de Reus i Baix Camp, La Unió de Botiguers de Reus, el Tomb de Reus, la Federació d’Associacions de Veïns de Reus i l’agència REUS PROMOCIÓ.
 
 
Actes especials:
 
La GANXET PINTXO PRIMAVERA 2016 es convertirà en la desena edició de la ruta de tapes de Reus presentant tot un seguit de particularitats singulars. D’entrada assolirà un nou rècord de participants. En concret es presenten les creacions gastronòmiques de 71 establiments, tres més que a l’edició anterior. 
 
De fet els grans protagonistes de la festa d’inauguració, que es realitzarà el dijous 7 a les 20h a la Pizzeria Bella Itàlia, seran els mateixos establiments i, més concretament, aquells que han participat ininterrompudament en les deu edicions. Així es lliurarà un reconeixement específic a les 13 empreses que són les següents: ARRELS-ESPAI PRIORAL, BAR BON MAR, CAFÈ DE REUS, BAR CAMPUS, CASA CODER, TAVERNA DESPERTAFERRO, DÉU N’HI DO, LA PRESÓ, RESTAURANT EL CÍRCOL, MATANKAU (Forn Sistaré), VERMUTS ROFES RESTAURANT, FLAPS CAFÈ i LA TAVERNA.
 
La inauguració d’aquesta edició anirà a càrrec de les actrius Georgina Llauradó, Irene Benavent i Alba Aluja, conegudes com LES ARTISTES LOCALS. I la música també hi serà present amb l’actuació del grup COVER H format pel duet reusenc Helena Tarragó (Veu) i Jorge Varela (piano).
 
Però al marge de la inauguració, durant la Ganxet Pintxo també s’han previst diversos actes i aliances per celebrar el desè aniversari de manera extraordinària:
 
• EL CICLE GANXET POP: divendres passat va començar al cicle de concerts amb grups locals que s’han programat a Cal Massó. L’encarregat de trencar el foc va ser el cantautor Fito Luri. Tenim dos concerts més: dissabte 9 els Pokers i dissabte 16 el Joan Masdeu, ambdós a les 22.30h. El cicle que vol posar en valor la música i els músics de casa, els que més ENGANXEN.
 
• La GANXET PINTXO ha establert una aliança amb LES ARTISTES LOCALS i PEREJILS SOUND per promoure el festival 4rts DE TEATRE que es realitzarà el dissabte 9.
 
• S'ha donat suport a l’equip d’ANS EDUCACIÓ que presentarà, durant la Ganxet Pintxo, una visita teatralitzada inspirada en la guerra de successió i que porta per nom: L'afaitada del Duquet: Salvar la pell en temps de bandolers.
 
• S'organitza amb l’entitat BICICAMP la ruta en bicicleta de la Ganxet Pintxo que es farà el diumenge 17 al matí amb sortida a les 12h a la plaça Mercadal.
 
• Es col·labora en l’edició del conte del PERET GANXET de les escriptores Carme Bigorra i Maria Josep Salvadó amb il·lustracions del Marc Díez. 
 
• Es reedita la col·laboració amb el CF Reus Deportiu amb el propòsit d’omplir el camp en el transcendental partit contra l’Atlètic Balears del proper diumenge a l’estadi municipal.
 
• I amb la complicitat del Centre de Normalització Lingüística, es torna a programar el concurs del GANXET MOT a la xarxa, amb l’objectiu de descobrir diversos paranys lingüístics. Els guanyadors del concurs –que es farà diàriament durant els dies de la ruta- podran guanyar el conte del Peret Ganxet, entrades pel 4rts de Teatre i passis per la visita teatralitzada d’ANS Educació.
 
 
 
 
 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar